Özrün Kabahatten Büyük Olması!

0
59

Tarihte başkasının malını gasp eden, daha doğrusu çalan bir kişiye “cürümü meşrut” yapılır, yani kişi malı çalarken “suçüstü” yakalanır ve padişahın huzuruna çıkarılır. Şeyhülislam ya da Kadı’ya gidilse şeriat hükümlerine göre belki hırsızlık yaptığı eli kesilebilecektir.

Padişah Hazretleri, acil toplantı nedeniyle vezirleri bekletmemek için, “Bu herifi bırakın, bir hafta sonra özrü kabahatinden büyük bir olayla karşıma gelsin, belki affolunur” der. Adam bir hafta düşünür ne yapacağını bilemez ve padişahın huzuruna çıkarılır.

Padişah “…Ne oldu anlat bakalım, ne yaptın” der. Malum şahıs, “bir şey düşünemedim” diyerek, yukarı çıkan padişahın peşinden giderken, aklı başına gelir. Ve önünde giden padişahın poposuna bir parmak atar. Havaya sıçrayan hazretleri, büyük bir hışımla “Ulan Kelp, ne yaptın?” der. Adam “…çok-çok affedersiniz padişahım! Sizi ‘Sultan Hanım’ zannettim der.

Değerli dostlar, aziz hemşerilerim, yolsuzluk, rüşvet ve gazel gibi Dolar ve Eruo’ların uçuştuğu ve ortalığı biri birine katan, değişik yorumlar ve olaylar ortaya çıkartan bu hadiseler karşısında; açık olarak görülmekte ki, milletimiz nefret etmekte, tiksinmekte ve Millet olarak utanmaktayız, hayâ etmekteyiz.

Rabbimiz bunları bildiği gibi yapsın. O her şeyi bilendir. Sayın Başbakanımız, yolsuzluk ve rüşvet için “Babamın oğlu da olsa, oğlum da olsa bu işin sonuna kadar gidilecektir” diyor. Eyvallah, çok hoş, çok güzel, söylenecek söz yok!

Olaylar, gazete manşetlerinde, TV’lerde yansıtıldığı kadar, Savcıların ve Emniyet Güçlerimizin verdikleri ve olanlar çok farklı, yüz kızartmanın dışında, ar damarı çatlamışlık, utanmazlıktır. Evinde ayakkabı kutularında bulunan Milyon Dolarlar, Kasalar, Para Sayma Makineleri için; ‘hayır sahibinin bağışları, Osmancık’ta yapılacak İmam Hatip, Makedonya’da yapılacak Üniversite için…’ diyebiliyor.

Ayıptır! Utanın, sıkılın, Yaratandan korkun, hâşâ ona rüşvet verir gibi, pisliğinizi, maneviyata bulaştırmayın. Başımıza taş yağar, özrünüz kabahatinizden çok daha büyük! Mevla ıslah etsin diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here