“Özgürlüğümüz, Bedenimiz, Emeğimiz İçin Alanlarda Var Olmaya Devam Edeceğiz”

0
71

İskenderun Kadın Platformu Kadınlar Gününde Hakları İçin Yürüdü…

8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetiyle İskenderun Kadın Platformu, Pac meydanından Boyacılar Parkına kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Platform sözcü Nazan İnan, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilene kadar bu mücadelelerinin devam edeceğini duyurdu.

Hiçbir taşkınlık ve olumsuzluğa mahal vermeden Pac meydanından Boyacılar Parkına kadar sloganlar eşliğinde yürüyen DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliğinden oluşan İskenderun Kadın Platformu, Boyacılar Parkında bir basın bildirisi okudular. Platform adına konuşmayı yapan Nazan İnan, hükümete yüklendi. Hükümetin icraatlarını kadınlar yönünden eleştiren İnan; “New York’lu dokuma işçisi kadınlarının 1857’da yaktığı direniş meşalesi eşitlik özgürlük adalet ve barış arayan kadınların elinde yanmaya devam ediyor. Bizler kadın ve erkeği eşit görmediğini açıklayan, kadının kimliğini reddeden eril iktidarının her gün yeniden üretmek için kurguladığı kadını aile içine hapseden, fedakar anne, iffetli eş, sigortasız işçi haline getiren, kürtaj yasağı, çocuk doğurma baskısı altında bırakan ırkçı gerici piyasacı politikalarla eğitim sağlık başta olmak üzere temel haklarına ulaşmasını engelleyen AKP politikalarına karşı sözümüzü söylemek için bir araya geliyoruz.

Kadının adı bakanlıktan tamamen silinip bakanlığın adının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olduktan sonra erkekler tarafından öldürülen kadınların sayısı yüzde 50 artmıştır. Kadınlara uygulanan şiddet, taciz ve tecavüz günden güne artarken sığınma evlerinin sayısının sabit kalması Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin’in kadın sorununa sunduğu sığ çözümlerin göstergesidir. Toplum üzerinde korku imparatorluğu kuran AKP hükümetine sesleniyoruz; bu korku imparatorluğunu biz kadınlar alanlarda yıkacağız. Bizler şiddete, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze sessiz kalmayacağız. Özgürlüğümüz, bedenimiz, emeğimiz için alanlarda var olmaya devam edeceğiz.

Öte yandan komşuda yaşanan savaşın en büyük mağdurları olan kadın, çocuk ve insanların sorunlarını kendine şiar edinen başbakan belli ki sorunu patriotlarla çözmeyi düşünmektedir. Halkların yararına, onurlu bir barışın hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da yaşanması bizlerin en büyük arzusudur. 8 Mart resmi tatil ilan edilene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi. Yapılan konuşmanın ardından iki adet beyaz güvercin uçuruldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here