Övündük Çok Amaçlı Sosyal Tesis ve Taziye Evi Açılışı Gerçekleşti

0
261

Karaağaç-Övündük Mahallesindeki “Çok Amaçlı Sosyal Tesis ve Taziye Evi” açılışında konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’a en iyi şekilde hizmet etmek için çok çalıştıklarını ifade etti.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra açılışa, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Eski İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Hatay İl Başkan Vekili Kamil Atay, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Bölgenin Kanaat Önderleri, Muhtarlar, Hayırsever İş Adamları ve bölge halkı katıldı.

Arsuz Belediye Başkanlığı döneminin son ayına girdiğini belirten Başkan Culha; “Tabi biz normal bir belediye teslim almadık. Biz kurucu belediye başkanlığı görevini üstlendik. İlçemizin 26 mahallesi köyden geldi, 8 mahallesi belediyeydi. Ne belediye olan 8 mahallemiz şehirleşmiş durumdaydı, nede köyden gelen mahallelerimiz şehir konumundaydı. Hem bunları şehre hazırlayacaksınız hem de birçok sorunla boğuşacaksınız. Bir yandan devletin süreklilik ilkesinden yola çıkarak bazı belde belediyelerinden gelen borçlar, bir taraftan yeni ilçe oluyorsunuz ama metropol ilçe belediyesi oluyorsunuz. Belediye hizmetlerinde sadece siz yetkili değilsiniz.

Bizler hazır kurulmuş yapısıyla, personeliyle, araç parkıyla kurulan bir belediye devir almadık. Bazı mahallelerimiz belediye, bazı mahallelerimiz köy olmak üzere dağınık ve çok geniş bir coğrafya aldık. Her tarafı kırsal bir alan devraldık. Belediye hizmetlerinin yüzde 83’ü Büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. Sadece yüzde 17’si ilçe belediyesinin görev ve sorumluluk alanı içerisindedir. Zaten bu dağılıma göre belediyenin bütçeleri ayarlanıyor. Yaptığınız hizmetlere göre gelirinizi ayarlıyor. Bu kısıtlı imkânlarla kentimize hizmet üretmeye çalıştık.

Bizler Arsuz’u bir bütün olarak ele alıyoruz. Elimizi vicdanımıza koyarak, o mahallenin aciliyeti, ihtiyacı temelinde hareket ettik. O mahallenin oyu temelinde değil, ihtiyacı temelinde hareket ettik. Bu bağlamda çok proje ürettik. Ben buradan geçmişte görev yapan belde belediye başkanı arkadaşlarımı saygıyla anıyorum. 30 yıllık belediyelerde böyle bir sorundan haberdar olmamışlar veya olmuşlar ama oraya el uzatmaya değil, oraya bakmaya yürek koyamamışlar, o cesareti koyamamışlar.

Bizler, konu Arsuz halkıysa bedenimizi koymaya hazırız, hazırdık ve koyduk. Birçok sayıda mülk sahipleri bize katkı sundular. Ama burada da o dönemin Kaymakamı Sayın Fatih Baysal’a ve dönemin Valisi Ercan Topaca’ya teşekkürü sunmayı bir borç biliyorum. Çünkü oradaki mülkün ağırlıklı bölümü kurumlara aitti. Ve beni şikâyet ettiler. Sayın valimiz ve kaymakamımız ciddi destek sağladılar. Ondan cesaretle o sahil yürüyüş yolunu açtık” diye konuştu.

Salonu yapan hayırseverlere de teşekkür eden Culha; “Ziroğlu ailesi ve sevgili müteahhidimiz Yılmaz Akbay’a teşekkür ediyorum. Onlar bu binayı yaptı. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu tesisi Övündük Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetimine teslim ediyoruz. Kendileri de bu modern ve güzel yerde mahallemize hizmet verecekler. Ben başta derneğimize, Övündük mahallemize, Karaağacımıza, Aruzumuza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

İlçeye, bölgeye yakışan, birçok amaca hizmet edecek güzel bir tesisin açılışını gerçekleştireceklerini vurgulayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı; “Biz hem belediyemizle hem de bütün kurumlarımızla omuz omuza birçok projeye imza attık. Temel atma ve açılış törenlerinde beraber olduk. Birçok projede beraber hareket ettik. Bende 2 yıla aşkın bir süredir belediye başkanımızla çalışma fırsatı buldum. Görev süresinin sonuna geliyor ama çokta güzel anlamlı mesajlar verdi.  Hiçbir siyasi kaygı gözetmeden hizmetin önceliğini esas alan bir yönetim sergilediğine bende memnuniyetle müşahede ettim. Bundan dolayı hem kendisine hem de ekibine özel olarak ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here