Otomotiv Sanayisi Gündemde Demiştim!.. Fuat Tosyalı Uçuyor, Uçtuğu Yerlere Bereket Getiriyor

0
103

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun 2021 Yılı İş Konseyleri Seçimli Olağan Genel Kurulları’nda DEİK/Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve DEİK/Türkiye-Senagal İş Konseyi Başkanı olarak seçildi. İskenderun’da otomotiv sanayisi konusunda, makalelerimde kendi düşüncelerimi yazmış ve çok rahatlamıştım. Yazımın yayınlandığı hafta beni arayarak bilgilendiren, bu işe gönüllü çok müteşebbis kişilerle görüşmelerim oldu. Konuştuğum kişiler arasında tek etkilendiğim kişi Sayın Fuat Tosyalı oldu.

O yıllarda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü ettiği “Yerli Oto” yapımında ‘Bir “Babayiğit” bekliyorum’ mesajını kaleme almış, bu konuda da bölge sanayicilerimize çağrılarda bulunmuştum.

Bölgemiz, turizm potansiyelini sanayiye teslimiyetinin ardından, Osmaniye’den İskenderun’a kadar tüm sahil şeridimiz tüten bacalarla donandı. Adını sanını bilemediğimiz kadar yüzlerce sanayicilerin bölgemizde kurduğu ve kurmak istediği yeni tesislerle bir olduk. Çoğu sanayicinin ismini bilmem. Yılda birkaç kez tekrarı yapılan ödül törenlerinde, o kişilerle uzaktan da olsa tanışma fırsatım oluyor. Onlar tabi ki yurdumuzun gelişmesine katma değerlerde bulunmuşlar ki isimlerini şatafatlı şekilde sonradan öğreniyoruz. Bu gibi kişilerin ilk güzergâhları olan Karabük, Karadeniz Ereğli ve İzmit şehirleri… Yatırımları açısından oralar onlara eskisi gibi renk vermediğinden şimdi bölgemizdeler… Olsun, onların buralarda çoğalması bizim açımızdan çok gurur verici. Kendi kendilerine çok değişik imalatlarıyla Dünya’ya ses veriyorlar.

Bölgemizin ana şimendiferi İSDEMİR bölgemizde olduğu müddetçe, yarınlarda da daha çok yeni imalatçıları göreceğiz. Belki uçak sanayisinin ilk fişeği bölgemizde patlatılacak. Yerli otomotiv sanayisinin kontağı buradan açılacak. Tüm bunların yanında; Devletin güvenini kazanan imalatçılar her daim el üstünde tutulacaktır. Koç Holding’e pek kulak asmıyorum. Fiat ile birleşim yaparak otomotiv sanayisini kurmak istemeleri bence alenen bir taklitçilik! Yurduma geçerli bir akçe kazandırmaz. Pek kalıcı bir girişim değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bağırıyor her şeyi ile Türk yapımı bir yerli otomotiv diye. Onlar başka markaları yurduma sokarak, Türk ecnebi karışımı bir şeyler yapma hevesindeler. Önemli olan pulundan motoruna kadar kendi öz projemizin Hayata geçirilmesidir. Bu ulus başkası ile gerdeğe girmek tezini savunanlardan olmadı. Etrafımız ithal otomotivlerden geçilmiyor. Tüm bunlar bilindiği için; yerli otomotiv sanayisi ön görülmek isteniyor…

Fabrikalar yapan fabrikalar bölgemizde konuşturulmuş. Genç ve atılımcı mühendisler pusuya yatmış bekliyor. Fakat bizim beynimiz oraların beyinlerinden daha çok çalışıyor. Dahası hamur yoğrulmuş fırında pişiyor. İşte burada beni arayarak “babayiğit” benim diyen bir delikanlı ortaya çıktı. Dedim ya benimle konuşurken heyecandan sesi titriyordu. Yerli oto yapımı halen ülkemizin en önde gelen gündemi olduğundan ben konuyu bir daha gündeme getiriyorum. Beni arayan sesimi bir daha duysun! Bir ülkede taklitsiz iş yapacak çok isimsiz holdingler var. Hepsi de pusuya yatmış ateş gibi yakmayı, yanmayı bekliyor.

Hadi bakalım Fuat Tosyalı sahne senin!.!. Çok bekledin, sıkıldın sayılır artık. Milyon dolarlar hebaya gitse ne olur gitmezse ne olur. Arkanda onlar var mıydı? Yoktu! Şimdi her şeyin var. Duyduklarımı sende duyuyorsun. Söylediklerini ben biliyorum! Yerli otomotive yürekten kükreyecek milli bir girişimcisin.

Bir insan milli olarak öldüğünde, asırlar boyu bu vatan uğruna can verenlerin kanlarıyla kızıllaşan, şeref ve haysiyet timsali Ay-Yıldızlı bayrağımız, milli olan kişinin tabutunun üzerinde sonsuza denk dalgalanır.

Şunu da unutmamak gerekir, böyle bir girişimciliği, Allah çok az kişiye nasip eder. Yerli otomobilin çoğu hisseleri şimdi Fuat Tosyalı’da! Koskoca Afrika’da artık çok önemli yerde ve söz sahibi! Yerli otomobilin ‘Babayiğidi’ her an yıldızlar arasından indirmeye hazır otomobille dünya gündemindeki yerini alacak. Tebrikler Fuat Tosyalı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here