Orman Haftasında Kampusumuzu da Ağaçlandıralım!

0
270

Yaklaşık 3 yıl önce (31 Mart 2015) Ak Parti Milletvekili Orhan Karasayar’ın girişimleriyle Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı olan İskenderun Mühendislik Fakültesi’nin yerleşkesi, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’ne dönüştürülerek, kentimize yeni bir üniversite kazandırıldı. Geçen üç yıl boyunca yapılan yatırımlarla üniversitemizde büyük gelişmeler sağlandı. Bunun yanı sıra üniversitenin sınırlarını belirleyen istinat duvarları, öğrenci yurtları gibi yatırımlarla, üniversitenin çehresi de belirginleşmeye başladı.

Tüm bu güzel gelişmelerin yanı sıra kampus içerisinde ağaçlandırma çalışmaları da yapıldı ancak İSTE kampusunun ‘Daha Çevreci ve Daha Yeşil’ bir kampus olması için, duyarlı ve çevreci vatandaşların yanı sıra İSTE’de öğrenim gören gençlerin de başarılı Rektör Türkay Dereli’den bir istekleri var. Bu çevre gönüllüleri, yaklaşan ‘Orman Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde üniversitemiz kampusunun daha çok ağaçlandırılmasıyla ilgili girişimlerde bulunmasını talep ediyorlar.

Kampus, Çöl Ortasındaki Vaha Olabilir!

Duyarlı vatandaşlar ve üniversiteli gençler, İSTE Kampusunun şu anda çöl ortasında kurulan muhteşem bir tesis görüntüsü verdiğini ifade ederken, kampusun daha çok ağaçlandırılarak kent içinde nefes alınacak bir konuma getirilmesini talep ediyorlar.

Özellikle kampus alanını çevreleyen istinat duvarları boyunca baştan başa palmiye ve hurma ağacı gibi Akdeniz iklimine uygun olan fidanların dikilerek ağaçlandırılmasının üniversiteye ayrı bir güzellik katacağını belirten duyarlı çevreciler; “Üniversiteler ilim ve irfan yuvasıdır. Hem çevre bilincinin yaygınlaştırılması, hem de üniversiteye apayrı bir görüntü vermesi bakımından bu uygulama güzel bir örnek olacaktır. Üç yıllık bir üniversitenin Türkiye çapında mevcut olan üniversitelerle teknoloji ve eğitim konusunda yarıştığı gibi, ağaçlandırma konusunda da girişimlerde bulunulması kamuoyunda da takdir görecektir” değerlendirmesinde bulundular.

Hiç Vakit Kaybetmeyelim!

Birçok üniversitenin bu eksikliği gidermiş olduğunu göz önünde bulundurarak biz de diyoruz ki her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan “Orman Haftası” etkinlikleri vesilesiyle Rektörümüz Türkay Dereli’nin de duyarlı davranacağına inancımız sonsuzdur. İSTE Rektörlüğünün girişimlerde bulunması ile aslında tüm İskenderun genelinde görülen bu eksikliği giderecek hazırlıkların yapılacağından şüphemiz yoktur.

Bu girişim başta İSTE öğrencileri ve İskenderun halkını memnun edecektir. İSTE Kampusundaki ‘Ağaçlandırma’ seferberliği, topluma çevre bilincinin aşılanması açısından kesinlikle ve kesinlikle örnek gösterilecek bir faaliyet olacaktır. Bugün dikilen fidanların büyüyüp olgunlaşarak ağaç halini alması yıllar sürmektedir. Gelin hiç vakit kaybetmeyelim! (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here