Önde “İsdemir’den İşçi Çıkartılmamıştır”

0
74

Saadet Partisi İlçe Yönetiminden Çelik-İş Sendikasına Ziyaret

İsdemir’de işçi çıkartıldığı yönünde yapılan spekülasyonlara, Saadet Partisinin gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde açıklık getiren Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde; “170 Güvenlik görevlisi işten çıkarılmamıştır. İşçilerin tamamı, çalışmalarına hiçbir özlük haklarından ve maaşlarından kesinti olmadan devam etmektedirler. Sadece güvenlik görevlilerini tek bir çatı altında toplamak adına Oyak’a bağlı bir birime yerleştirildi” dedi.

Yakın bir tarihte gerçekleştirdiği kongre sonra Metin Önde başkanlığında yeni yönetimini kuran Çelik İş Sendikasına dün Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Yönetimi nezaket ziyaretinde bulundu. Bu zamanda görev almanın ateşten  gömlek giymek gibi bir şey olduğunu söyleyen SP İlçe Başkanı Halil Çelik; “Sizlerde sendika yönetimi olarak bir çok insanın sorumluluğunu üstlenmiş durumdasınız. Sizler onların savunucususunuz! Sizlerin bu görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Bir yer, işin ehli insanların elinde ise orada başarı olmaması mümkün değildir. Sizinde bu görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz” dedi.

Gönül bağı olduğunu söylediği Saadet Partisi yönetiminin gerçekleştirdiği bu ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Metin Önde ise; “Sizlere ihtiyacımız var. Sizin gibi dik duran insanlara ihtiyacımız var. Dualarınızı üzerimizden eksik etmeyin. Ülkemizde sendikacılık zor bir süreçten geçiyor. Bizde bu zor, meşakkatli ve vebali olan bir görev üstlendiğimizin farkındayız. Bu görevden yüzümüzün akı ile çıkmak istiyoruz. Bizler emeğin ve emekçinin hakkını korumak ve kollamakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Emek ve asgari ücret üzerine yapılan sohbette SP İlçe başkanı Çelik, maalesef günümüzde işçilerde, ‘Bugün eve gidiyorum ama yarın gidebileceğim bir işyerim olacak mı?’ korkusunun hâkim olduğunu belirtti. Asgari ücretin azlığından şikâyetçi de olan Çelik; “Bir emekliden ayda 850 TL ile yaşamını sürdürmesi istenmektedir. Aslında bu alınan maaş, bizleri yöneten bakanlara ve milletvekillerine verilip, halka reva gördükleri bu maaş ile geçinebilecekler mi onu da görmek gerekir” dedi.

Emeklilerin en iyi dönemi rahmetli Erbakan döneminde gördüklerinin de altını çizen Çelik; “Emeklilerimiz o dönemde %400-500 zam aldılar. Günümüzde ise işçi ve emekliye %10’ları bulmayan zamlar reva görülüyor” şeklinde görüş belirrti.

Evdeki ekonomik krizin aile hayatını ve yaşamını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Sendika Başkan Önde; “Asgari ücret belirleme komisyonu yüzde 20 işçi, yüzde 10 memur sendikaları, gerisi işverenden oluşmaktadır” derken, bu komisyonda da devlettin büyüttüğü ve desteklediği Türk İş sendikasının olduğunun altını çizdi.

İsdemir’de işçi çıkarılmamıştır!

İsdemir’de işçi çıkartıldığı yönünde yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığına da değinen Şube Başkanı Önde; “Güvenlik görevlisi 170 işçinin tamamı aynı bölümlerinde çalışmalarına devam etmektedir. Burada yapılan güvenlikçilerin işten çıkarılması olmadığı gibi taşeron firmaya da geçirilmediler. Oyak yönetimi, güvenlik görevlilerin tek çatı altına toplamak adına böyle bir uygulama gerçekleştirdi. Oyak bünyesinde hiçbir çalışma düzenleri bozulmadan, hakları ve maaşlarında bir kayıp yaşanmadan işlerine devam etmekteler” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here