Önde; “Delege Seçimleri Demokrasi Şöleni Değil Demokrasi Bölenidir”

0
66

türk metal-sen20Türk Metal-Sen İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, geçtiğimiz haftalarda, Çelik İş Sendikasının İsdemir’de yapılan delege seçimlerini değerlendirdi.

Yaptığı açıklamasında Çelik İŞ Sendikasını ağır bir dille eleştiren Önde; “Delege seçimlerinde İsdemir çalışanlarının önüne konulan o sandıklardan demokrasi değil, İsdemir işçilerinin bugün yaşadıklarından daha derin ve telafisi asla mümkün olmayacak ‘acılar’ çıkacaktır. İsdemir işçilerinin tek gündemi vardır, o da ihanet sözleşmesini imzalayanları cezalandırmak, Türk Metal çatısı altında hak ve çıkar mücadelesini vermek için Türk Metal’de örgütlenmektir. Bizim gündemimiz, budur” dedi.

Demokrasi Şöleni Değil, Bir Demokrasi Tabutu!

Sendikanın delege seçimlerini, demokrasi şöleni gibi göstererek işçileri kandırmaya çalıştıklarını öne süren Önde; “İsdemir’e bugüne kadar, emek adına emekçiler adına yeni bir şeyler getirmeyen ve kazandırmayan Çelik-İş Sendikası, bu aczini gözlerden kaçırmak ve İsdemir çalışanlarının dikkatlerini başka yöne çevirmek için yeni bir yalan rüzgarı estirmektedir.

Bu delege seçimler hakkında ‘Demokrasi Şöleni’ diyerek, İsdemir çalışanlarını kandıracaklarını ve aldatacaklarını zannedenler şunu unutmasın ki, bu seçimler bir demokrasi şöleni değil, bir demokrasi tabutudur. O seçimlerle, sendika içi demokrasi, tabuta konmuştur. Delege olmak isteyenlerin, çeşitli vaatlerle delege olması engellenmiş, bu yolla demokrasi tabutuna bir çivi daha çakılmıştır. Çelik-İş Yönetimi, delege seçimlerini kendi kontrolünde yapmak için, üniteleri başmühendisliklere bölmüş ve ‘kendi güdümünde’ bir delege yapısının yolunu açarak, çalışanların iradesini hiçe saymıştır.

Bu Oyuna Boyun Eğmeyeceğiz!

Delege seçimleri, demokrasi şöleni değil, demokrasi bölenidir. Biz, bu seçimlerin, İSDEMİR İŞÇİLERİNİN ihanet sözleşmesine karşı gösterdiği haklı tepkilerin yok edilmesi için sahneye konmuş bir oyun olduğu görüşümüzü tekrarlıyoruz…

İsdemir çalışanları olarak bu oyuna gelmeyeceğimizi söylüyoruz. Biz, İsdemir çalışanları olarak, kendimize yeni bir yol çizdik. Bu yolda yolumuza Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası ile devam edeceğiz. Kararımız nettir ve kesindir. Bu yoldan da dönmeyeceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here