On Bir Ayın Sultanı Ramazan Yarın Başlıyor!

0
170

Ramazan Ayı, bu gece idrak edilecek ilk sahurla başlayacak. Bu geceyi yarına bağlayan gece ramazan ayının ilk sahuru yapılacak. İslam Alemi ilk sahurun ardından 27 Mayıs 2017 Cumartesi gününe oruçlu uyanacak. Son oruç ise 24 Haziran günü tutularak Ramazan sona erecek.

Ramazan Bayramı ise, 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerine denk geliyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş birer kutlama mesajı yayınlayarak Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ettiler. Mesajlar şöyle;

“Ramazan, Kaynaşma Duygularımızı Geliştirecektir”

“Ramazan Ayı, toplumsal yaşamımızda birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine büyük katkı sağladığımız bir aydır. Bu mübarek ayın tüm halkımıza esenlik, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştireceğine inanıyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Ramazan’da, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bolluk, bereket, mağfiret ve rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı 11 ayın sultanı Ramazan ayının ülkemize ve İskenderun’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyor, başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini en içten duygularımla kutluyorum”

Seyfi Dingil /İskenderun Belediye Başkanı

“Ramazan Ayı Büyük Bir Anahtardır”

“Ramazan ayı, kötü sözden arınma, yetim hakkına el uzatmama, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır. Ülkemizin ve içerisinde yaşadığımız dünyanın türlü sıkıntılar, bunalımlar içerisinde olduğu bu günlerde, herkes dünden daha çok adalet, özgürlük, hürriyet, insan hakları, eşitlik istemekte adil bir yaşamdan kendi payına düşeni arzu etmektedir. Bunun en büyük kaynağı, kurtuluş adımı, İslam’dan beslenen kökünü, inancının derinliklerinden alan, özünde ahlak ve maneviyat olan yenilikçi ve adil bir dünyadan geçmektedir. Sevgi, saygı, barış ve huzurun olduğu adil bir dünya ise kardeşlik içerisinde olan bir milletten geçer. İşte bu birlikteliği sağlamak için Ramazan ayı büyük bir anahtardır. Bizler mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşanan sıkıntıları birebir içinde hisseden ve bu yüzden bayramını buruk karşılayan necip bir milletiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan ayının bizler için bir kurtuluş, İslam âleminin refahı, aziz milletimizin birlik ve beraberliği ile insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyor. Ramazan ayında yaşadığımız bolluğu, bereketi ve milletçe kenetlenmenin tüm bir yıla yayılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Aziz milletimizin, gelecek yıllarını hep Ramazan bereketinde, günlerini hep Ramazan huzurunda yaşaması temennisiyle, tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik eder, tüm dünyada terörün, savaşların son bulmasını, sevgi, barış ve huzur ile hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Doç. Dr. Lütfü Savaş / Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

(Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here