Nice Yıllara!

0
100

Yerel ve Ulusal Gazetelerimiz zaman-zaman el değiştirir, gazete yöneticisi ya da sahibinin siyasi görüşüne göre yayın yapar. Sunulan ikramlar karşılığı, bu durumda olan o kadar gazete var ki, maalesef “yandaş medya” diye anılan, haysiyetten mahrum! Karşılığında da siyasi enginliğin emir eri olurlar. Hayatların idame için adeta palyaçoluk, yağcılık ne dersen uygun düşer.

Bağışlayın beni, bu söylediklerimi bu yazıya, tahammül gücü bırakmadığı, yaşadıklarımızı hazmedemediğim için kerhen ilave ettim.

Asıl amaç, Güneyin İncisi şehrimizin adıyla anılan “İskenderun Gazetemizin” kuruluş ve doğum gününü kutlamaktır. Gazetelerin amacı, yurtiçi ve yurt dışı haberleri, olayları, güvenli gerçek, süratli şekilde, zamanında halka ulaştırmaktır.

Bu nitelik, vasıf, doğruluk, dürüstlük ve yayın ilkelerine uyarak yapan sayısı az denecek kadar şikâr olmuştur. Bu lazımeye uyan, İskenderun Gazetesi imtiyazlı sahibi Sayın Rızkullah Terbiyeli Beye, Yazı İşleri Müdürü Sayın İlyas Terbiyeli Beye, gazetemiz tüm çalışanları ile 2007 yılından beri köşe yazarı olarak aynı çatı altında buluştuğum diğer değerli köşe yazarı arkadaşlarıma, nice yıllara diyerek, tüm İskenderunlu hemşerilerimiz nezdinde, gazetemizin doğum gününü kutluyorum.

Bu vesile ile de bir kez daha deprem şehitlerimize rahmet, hayatta kalan depremzede kardeşlerimize, yüce Tanrı’dan sağlık ve afiyet niyaz ederim. Hoşça kalın ve Ay-Yıldızlı bayrak asın.

Nurettin CAN / nurettincan1071@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here