Nafile; “Kitap, Aydınlığa Açılan Penceredir”

0
273

Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Şair Nebih Nafile; “Kitap, Aydınlığa Açılan Penceredir”

Şair-ozan Nebih Nafile öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu Ortaokulu öğrencileri ile şair Nafile, ressam Yusuf Altunay’ın canlı performansı eşliğinde şiir, türkü ve sanat konularında söyleşi yaptı. Hep bir ağızdan söylenen türküler eşliğinde ressam Altunay, karakalem, yağlı boya ve mozaik çalışmalarından örnekleri canlı performansla sergiledi. Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu Ortaokulu etkinlik salonunda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okul Müdürü Songül Danacı açılış konuşmasında Kütüphaneler Haftasına vurgu yaparak şair Nafile ve ressam Altunay’ı okullarında görmekten dolayı mutluluğunu ifade etti.

Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Şair Nebih Nafile: “Sevgili öğrenciler, kendimi evimde hissettiğim bir yerdir burası. Sizleri çok seviyorum. Yaşadığınız bu güzel heyecan bana da ayrı bir mutluluk katıyor. Kitap, aydınlığa açılan penceredir. Her fırsatta okumak gerektiğini bilen bir öğrenci profili var. Kitapları sevdiğinizi biliyorum. Her birinizin yazılacak ayrı-ayrı hikayeleri vardır. Lütfen kendinize ait bir defteriniz olsun, hayallerinizi, umutlarınızı, sevinç ve kızgınlıklarınızı yazınız.

Birbirimize sevgi ve saygı temelinde sımsıkı sarılalım. İçinizde doktor, öğretmen, cerrah ve çeşitli mesleklerde olmak isteyenleriniz var. Hangi meslek grubunda olursanız olun, kendinizi ifade edebileceğiniz bir durumda olun.

Edebiyat ve sanatın herhangi bir dalıyla mutlaka tanışıklığınız olsun. Bizleri geleceğimizin aydınlık yüzleri siz değerli okul öğrencileri ile buluşturan okul müdürü Songül Danacı Hanımefendiye ve Eser Ekmekçi öğretmen arkadaşıma teşekkür ediyorum. Güneşiniz hiç sönmesin” dedi.

Okul Öğretmenlerinden Eser Ekmekçi de; “Her yıl okulumuzu ziyaret eden değerli şair dostumuz Nebih Nafile’ye çok teşekkür ediyorum. Bugün de çok özel bir teknikle kalem kâğıt kullanmadan hikâye yazılabileceğini sizlerin katılımı ile gerçekleştirdi. Bizim okulu evi gibi görmesi bizleri mutlu etti. Kendisine ve canlı performans sergileyen ressam Yusuf Altunay’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen etkinlik sonunda kitaplar imzalandı ve hatıra fotoğrafları çektirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here