“Mutlaka Burun İçi Muayene Yaptırın”

0
605

gelişim-burun muayenesi1KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selimoğlu, Estetik Burun Ameliyatı Yaptıracakları Uyardı: “Mutlaka Burun İçi Muayene Yaptırın”

‘Estetik’ dendiği zaman ilk akla gelen operasyonlardan birisi olan estetik burun ameliyatlarıyla ilgili açıklamada bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu, ameliyat olmayı düşünenlerin ameliyat öncesi özellikle ayrıntılı burun içi muayene yaptırması gerektiğinin önemini vurguladı.

Estetik burun ameliyatı hakkında bilgiler veren KBB Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu; “Burun ameliyatları; ister estetik, ister fonksiyonel amaçlı olsun, tüm dünyada en sık yapılan operasyonlardan biridir. İnsanlığın varoluşundan beri gelen göze hoş görünme içgüdüsünün yanı sıra burun ameliyatları aslında daha sık olarak çoğu insanda bulunan burun tıkanıklığı, horlama, baş ağrısı, koku bozuklukları gibi şikâyetlere sebep vermesi nedeniyle yapılmaktadır. Burunda hava akımını engelleyecek patolojiler varlığında ve dış görünüşü düzeltmek amacıyla estetik burun ameliyatı (rinoplasti) yapılabilir” açıklamasında bulundu.

“Burun Ameliyatı Her Mevsim Yapılabilir”

Rinoplasti’nin, her mevsim yapılabilen bir ameliyat olduğunu belirten Op. Dr. Seda Selimoğlu; “Rinoplasti ameliyatlarında yaş sınırı olarak kemik gelişiminin tamamlandığı 17 yaş alt sınır olarak kabul edilmekle birlikte, üst sınır tamamen sizin genel sağlık durumunuza bağlıdır. Açık ve kapalı rinoplastiler mevcut olup, bu karar burnunuza yapılacak işlemlerin büyüklüğüyle ilgilidir. Kesiler genellikle burun kıkırdakları içinden ve burun ucundan yapılmaktadır. Burun üzerindeki kemerler törpü yardımıyla azaltılmakta, kemikler özel enstrümanlarla daraltılmaktadır. Burun içerisindeki eğrilikler ise tamamen kapalı bir şekilde onarılmaktadır. Eş zamanlı olarak burun eti küçültülmesi de uygulanmaktadır.

gelişim-burun muayenesi2

Burun deliklerinin çok geniş olduğu durumlarda kanatların tabanından çıkarılacak küçük üçgen şeklindeki cilt ile burnu daraltmak mümkündür. Bazı ileri deformiteli durumlarda ve bazı revizyon cerrahilerinde, ameliyatta kullanılacak dokular kulak arkası kıkırdaklardan ve hatta kaburga kıkırdaklarından sağlanmaktadır. Bunlar öncesinde hastaya bildirilmekle beraber hastanın ameliyat öncesi bu işlemlere onay vermesi gerekmektedir. Ameliyat genellikle 1,5-2 saat sürmekte olup, hastanın genel sağlık durumuna, burun şekline ve mevcut deformitelerine bağlı değişebilmektedir” dedi.

Rinoplasti Zor Bir Ameliyat Değildir…

Ameliyat sonrası süreç hakkında bilgiler veren KBB Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu, “Ameliyattan uyandığınızda şayet gerekmişse burun içinde delikli, boru şeklinde, silikon tamponlar ve burun sırtında plastik splint olacaktır. Bunlar 5-7 gün içinde tamamen alınacaktır. İlk 24-48 saat yüzünüzde şişlik ve ikinci gün daha belirginleşen morluklar olabilir. Bunlar genellikle 10 gün içinde tamamen kaybolmaktadır. Birçok hasta genel anestezinin etkisi geçtikten sonra ayağa kalkabilmekte ve hastanede kalmadan evine dönebilmektedir. Özellikle tampon alındıktan sonra siz ve cerrahınız için farklı bir süreç başlamaktadır. Yeni görünümünüz ile rahat nefes almanız, kaliteli uyumanız, aynaya rahat bakmanız ve güzel yorumlar almanız kendinize güveninizi arttıracaktır. Rinoplasti düşünüldüğünün aksine zor bir ameliyat değildir. Amacınızın daha sağlıklı ve mutlu bir hayat olduğunu unutmayın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here