“Mühim Olan Memleket! Sorunları Çözebilmenin En Önemli Yolu Birleşmek”

0
74

CHP’li Vekil Şahin, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderunlu basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ülke ve bölge sorunlarının konuşulduğu buluşmada, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vekil Şahin, sorunların çözümünde ‘birlikteliğin’ önemine vurgu yaptı.

Milletvekili seçildiği ilk günden beri, bölge sorunlarının çözümü noktasında, iktidar vekilleriyle birlikte, işbirliği içerisinde hareket etmeye çalıştığını kaydeden Milletvekili Şahin, milletvekilleri ve bürokratlarla yaptığı ortaklaşmanın basın organları ile yapılması gerektiğini de düşünerek bu buluşmayı tertip ettiğini kaydetti. Bundan sonra da zaman-zaman bu tür buluşmalara devam edeceğini kaydeden Şahin, kent sorunlarının ancak birlikte güç birliği oluşturularak çözüme kavuşturulabileceğini önemle vurguladı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın çaba içerisinde olduğunu, sürekli halkla iç içe olduğunu gözlemlediklerini de kaydeden Milletvekili Şahin, Başkan Tosyalı’nın öncelikle kendi kadrosunu kurabilmesi için, eleştirmeye başlamadan önce kendisine zaman verilmesi gerektiğini de ifade etti.

Dışarıdan Gelecek İnsan Neden İskenderun’a Gelmeli?

Belediye Başkanı Tosyalı’nın zaman-zaman kendileriyle de fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden CHP’li Vekil Şahin; “Başkan Tosyalı’ya şunu söylüyoruz! ‘Dışarıdan gelecek insan neden İskenderun’a gelmeli?’ sorusunun cevabını bulacak projeler üretmeliyiz. Farklı neyimiz var? Antakya’ya gidiliyor, St. Piyer, Habibi Neccar, Arkeoloji Müzesi ve daha sayılabilecek pek çok yer var. İskenderun’da bunlar gibi destinasyonların yaratılması lazım. Mesela bir Gastronomi Evi burada da hayata geçirilebilir, balık üzerine. Lunapark yapıldı ama biz Disneyland olsun isteriz. Herkesi buraya çekebilecek, hayvanat bahçesi ve Disneyland’ı birleştirebilecek bir proje hayata geçirilebilir. İskenderun ve Soğukloluk birleştirilebilir teleferikle, trafikten uzak.

Buranın ayrıca çok iyi bir kültür merkezine, kütüphaneye ihtiyacı var. Şehir merkezinde daha modern, dijital bir kütüphaneye sahip olmalıyız. Tarihi dokularımız var, İskenderun Lisesi, Adliye Sarayı olarak da kullanılan eski PTT binası gibi! Antakya’nın uzun çarşısı gibi bir kapalı çarşımız olabilir. İskenderun’un cazibe merkezi olması için yapılabilecek çok şey var. Şehrimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Sizin de değerli fikirleriniz bizler için önemli” diye konuştu.

Şahin, şimdilerde Arsuz’da yapılması planlanan HADO için İskenderun’un daha doğru bir destinasyon olabileceğini de sözlerine ekledi.

Erken Seçim İstemiyoruz Ama Hazırız

Erken seçim iddialarının sorulduğu Şahin; “CHP olarak seçim istemiyoruz, çünkü toplum istemiyor. Vatandaş erken seçimden bıktı. Her seçim ekonomik, psikolojik, fizyolojik olarak topluma ciddi yükler bindiriyor. Toplum yeter artık diyor. Ama biz CHP olarak her zaman seçime hazırız. 31 Mart’tan beri hala seçim varmış gibi çalışıyoruz, hiç bırakmadık, çalışmaya devam edeceğiz. Seçim derdinde değiliz, istikrar istiyoruz. Ama illa seçim derlerse ‘Hodri Meydan’ deriz” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun’a yapılabilecek yatırımlarla ilgili de konuşan Milletvekili Şahin; “8 tane büyük limanımız var burada. Bu limanlar için lojistik köy büyük önem taşıyor. Buraya büyük katma değer katacaktır. Lojistik Köy İskenderun’da olmalı” derken, Lojistik Köy kurulacak 20 şehir arasında yer alan Hatay’ın master planından çıkarıldığını ifade etti.

Serbest Bölge Olmamız Gerekir!

1956 yılında İskenderun’un ‘Serbest Bölge’ olması konusunda Bakanlar Kurulu kararının olduğunu da sözlerine ekleyen Vekil Şahin; “Bizden sonra her yer olmuş hala İskenderun Serbest bölge değil. Serbest Bölge olması tek başına yeterli bir katma değer sağlamayacaktır. Amanos Tünelinin açılması, o bölgede, Hassa bölgesinde bir serbest bölge kurulumu belki düşünülebilir. Burada bir lojistik köy, Erzin OSB’de belki bir endüstriyel bölge kurulabilir. Bunların hepsi birlikte düşünüldüğünde, altın yumurtlayan tavuk haline getirilebilir ve Türkiye’ye katkısı olur Hatay’ın. Hatay gelişirse sadece kendine yararı olmaz, ülke kalkınmasına katkı sağlar. Amanos Tüneli çok elzemdir, hepimizin buna daha çok odaklanması, basında daha çok yer verilmesi, halkın bu konuda duyarlı olmasını sağlaması gerekli. Sayın Valimiz de İskenderun ve çevresindeki bu ticari yapılanma, organize sanayi, Amanos Tüneli, lojistik köy ya da endüstriyel bölge konusunda hassasiyetle çaba harcıyor. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vekil Şahin, İskenderun ve çevresinde demiryolu yatırımlarının da arttırılması gerektiğini kaydetti.

İstikrarsız ve Belirsiz Bir Ekonomimiz Var

Ülkenin planlı yönetilmediğini, denetim yapılmadığını da kaydeden Şahin, usulsüzlük, yolsuzluk ve yoksulluğun plansız yönetilme nedeniyle tavan yaptığını kaydederken; “Türkiye’de hiç yaşanmamış bir ekonomik kriz yaşanıyor. Durum belirsiz! Aşağı mı iniyoruz, yukarı mı çıkıyoruz, yarın ne olacak, dün ne oldu? Her gün yeni bir şeyle uyanıyoruz. İstikrarsız ve belirsiz bir ekonomimiz var şu anda. Her gün yeni bir paket açıklanıyor, paketlerden tokat yer hale geldik. Biz bunu iktidarı eleştirmek için konuşmuyoruz, içimiz yanıyor, bu ülke bizim. Biz her şeyin güzel olmasını, insanların huzurlu mutlu bir yaşam sürmesini istiyoruz. İktidarın, muhalif sesleri dikkate almadığı sürece pek de huzurlu ve mutlu yaşam söz konusu olmayacak bu ülkede. Yaşadığımız her olumsuzluk, ortaklaşamadığımızdan, ortak akılla hareket edemediğimizden kaynaklanıyor. Yerelde de genelde de birlikte adım atmak sorunların çözümünde büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Arsuz’a yapılacak hastane konusuna da değinen Şahin, daha önce farklı eylemlerle farkındalık yaratmaya çalıştıklarını, bu konuda ses getirmek amacıyla, toplu halde Arsuz’dan İskenderun Devlet Hastanesine kadar yürünebileceğini de kaydetti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here