Muhasebecilerden Kaymakam Özyiğit’e Ziyaret

0
123

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (İSMO) Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve oda yönetimi, 1 Mart Muhasebeciler Günü münasebetiyle İskenderun Kaymakam Hasan Özyiğit’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Düzenli ve adil bir vergi sisteminin tesis edilebilmesinin önemine vurgu yapan Kaymakam Özyiğit ise, bunun da tüm işlemlerin kayıt altına alınması, mükelleflerin beyanlarının gerçekçi olması ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkün olacağını söyleyerek; “Bu durumu gerçekleştirme noktasında da en önemli güç şüphesiz mali müşavirler ve muhasebecilik mesleğinin saygıdeğer mensuplarıdır” dedi.

Serbest muhasebeciler ve mali müşavirlerin, vergisini ödeyen vatandaş ile vergiyi toplayan devlet arasında adeta bir köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Kaymakam Özyiğit, konuklarının ve kentte görev yapan tüm serbest muhasebeciler ve mali müşavirlerin gününü kutladı.

Kabulden ötürü Kaymakam Özyiğit’e teşekkürlerini sunan Oda Başkanı Merih Hasan Yıldırım günün anlamı hakkında bilgiler verdiği konuşmasında; “Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleğinin kutlama haftası programı çerçevesinde ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bugün bizim için çok özel ve mutlu bir gün. Muhasebeciler ve Mali Müşavirler olarak muhasebe iş ve işlemlerinin yanı sıra sosyal bilinçlenmeye de katkıda bulunmak amacıyla bir takım çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalarımızı bu anlamlı günün vesilesiyle kamuoyuna sunmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here