Muhasebeciler Odası Üyelerini Bilgilendirmeye Devam Ediyor

0
68

muhasebeciler odası7İskenderun Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), İskenderunlu muhasebeci ve mali müşavirleri bilgilendirmeye yönelik toplantılarını İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bilgilendirme toplantısının konusu “e-fatura ve e-defterde yeni uygulamalar” oldu.

Toplantının açılış konuşmasında İSMMMO Başkanı Alaattin Özbülbül, katılımcılara ve bilgilendirme toplantısında sunumu yapacak olan yetkililere hoş geldiniz dedi.

TÜRMOB Genel Saymanı Ülke Sönmez, geçmişten günümüze muhasebeciliğin hangi noktadan bu noktaya geldiğini örneklerle anlatırken; “Günümüzde muhasebecilik mesleği belli bir noktaya gelmeye başladı. Geçmişte sadece Mart ayında beyanname vermek için yoğun bir çaba içerisinde oluyorduk. 1986 KDV çıktı ve asıl o zaman muhasebecilik yapmaya başladık. 1994’te ‘Tek Düzen muhasebecilik uygulaması’ başladı. Bunu çıkaranlarda nasılsa bunu beceremez dediler. Ama biz onunda üstesinden geldik” dedi. Daha sonra Luca Yöneticisi Cenk İçer, “E-fatura ve E-defter”deki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here