Mücadele Şimdi Başlıyor!

1
332

adaylar belli oldu1Hafta sonu Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)’nin de İskenderun Belediye Başkan Adayını açıklamasının ardından siyasi arenadaki esas mücadele şimdi başladı. Ak Parti’den önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) adaylarını açıklamış, kamuoyu da günlerdir Ak Parti’nin İskenderun’daki, adayını beklemeye başlamıştı.

Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı olarak hafta sonu Seyfi Dingil’in açıklanmasının ardından siyasi yarışta heyecan bir kat daha arttı. Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi mevcut Başkan Dr. Yusuf Civelek’le ‘yola devam’ kararı alarak adayını belirlemiş, Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise partinin sevilen ve genç yüzü İbrahim Gül başkan adayı olarak açıklanmıştı. Halkların Demokratik Partisi’nin adayı olan Mimar Ercüment Kimyon ise geçtiğimiz hafta sonu yapılan aday tanıtım toplantısı ile kamuoyuna deklare edilmişti.

Siyasi arenada tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da ve özellikle İskenderun’da büyük çekişme yaşanacağı gözlerden kaçmazken, kulislerde “Esas Mücadele Şimdi Başlıyor’ değerlendirilmesi yapılıyor!

adaylar belli oldu2

Büyükşehir Adaylarının Mücadelesi Nefes Kesecek

Bu yarış heyecanı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığında da nefesleri kesecek. Ak Parti, Adalet Bakanı görevinden ayrılan Av. Sadullah Ergin ile Büyükşehirde yarışa girerken, yine Ak Parti’nin aday adayı olan ve Ergin’in aday gösterilmesini ardından CHP’ye geçerek büyük sürpriz yapan Doç. Dr. Lütfü Savaş ile MHP’nin adayı 3 dönem İskenderun Belediye Başkanlığı da yapmış Mete Aslan’ın mücadelesi heyecanla izlenecek. HDP adayı genç Avukat Yusuf Öfgeli de bu mücadelede boy gösterecek.

1 YORUM

  1. HDP Hatay belediye baskanligi adayimiz Sayin Av.Yusuf Öfgeli’yi halklarin kardesligi icin destekliyor, basarilar tüm halklarimizindir diyoruz, serkeftin serkeftin serkeftin diyoruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here