MS Hastalığı Gençlerde Daha Sık Görülüyor!

0
69

Multiple-Skleroz (MS) hastalığı görülme sıklığının giderek arttığına dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, bu hastalığın tedavi edilmediği takdirde, özürlülük riski oluşturabileceğini açıkladı.

Günümüzde MS hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Atilla Kara; “MS, bir beyin ve omurilik hastalığıdır. MS, beyin ve omurilik sisteminde miyelin kılıfı dediğimiz sinirlerin dışında bulunan maddenin kaybolmasıyla seyreden ve plaklar oluşturan bir hastalıktır. Bu hastalık, en çok beyinde tutulur. Bunun dışında boyun omurilik bölgesi ve sırayla diğer bölgelerde tutulmalar görülebilir.

Hastalarda en çok görülen bulgular; ani görme kaybı, tek tarafta uyuşma, denge kaybı, kuvvetsizlik gibi, direk beyin omurilik sistemini ilgilendiren bulgular görülür. Genelde 20 ile 40 yaş arası görülen bu genç yaş hastalığı, kadınlarda daha sık ortaya çıkmaktadır. Hastalığın nedeni tam olarak bilinmez.

Vücudun savunma sisteminin kendi sinir kılıflarına saldırmasıyla seyreden bir hastalık olduğundan, baskılayıcı tedaviler kullanılır. Genelde bu hastalık ataklarla seyreder. Fakat her atakta bir iz kalır ve bu durum sonucu maluliyet oluşturabilir. Günümüzde, MS tedavisi ile ilgili ciddi gelişmeler yaşanmakta ve tedavi başarı şansı giderek artmaktadır” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here