MMK Yetkilileri ile İTSO Yönetimi Bölge Ekonomisini Görüştü

0
158

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, dün, MMK Metalurji Ceosu-2 Deenis Kvasov ve Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müsteşarı Aydar Gasigullin’i ağırladı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu ve Ali Bulut tarafından karşılanan MMK Heyeti, sıcak karşılamadan ötürü İTSO yönetimine teşekkür ettiler.

İskenderun ve bölge ekonomisinin değerlendirildiği ziyarette ağırlıklı olarak Demir-Çelik sektörü ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Ziyarette ilk olarak söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. MMK’nın kurulduğu günden bu yana bölgede ciddi bir istihdam oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Demir-Çelik sektörü bölgemiz ekonomisinin lokomotifi konumunda. Bölgemizde çelik sektörü başta olmak üzere, Filtre sektörü, Nakliye ve hizmet sektörünün önümüzdeki dönemlerde ihracatlarının daha da artmasını bekliyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin güçlenmesi ile Rusya’ya ihracatlar da canlanmaya başladı. Suriye olaylarının bir an önce sona ermesi ile bölgemizdeki yatırımların daha da artacağına inanıyoruz. Bölge iş adamlarımızın beklentileri de bu yönde. Tabi Bölgemizden Rusya’ya ihracat yapan firmalar ile de bir araya gelip, sizlerle birlikte son gelişmelerin değerlendirileceği toplantıları da odamızda düzenleyebiliriz” şeklinde konuştu.

MMK Metalurji Ceosu-2 Deenis Kvasov ve Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müsteşarı Aydar Gasigullin ise, Hatay’ın tarihi, doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı itibari ile önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yaptılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here