MKÜ’nün Diş Hekimi Adayları Önlüklerini Giydi

0
322

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim yılında fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Atatürk Konferans Salonunda Önlük Giydirme töreni düzenledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran yaptı.

Prof. Dr. Nizami Duran, yapmış olduğu konuşmada; “Fakültemizi seçerek yükseköğretim hayatlarının ilk günlerini yaşayan sevgili öğrencilerimiz, zorlu fakat bir o kadar keyifli geçeceğine inandığım eğitim öğretim sürecine başlamış bulunmaktasınız. Bu sürecin sonunda donanımlı bir hekim olabilmeniz için özveriyle çalışmak hepimizin ortak görevi olacaktır. Bu süreçte sizlere de büyük görevler düşmektedir. Sadece alanınızda uzman bireyler olarak değil aynı zamanda iyi birer insan olarak da ayrılmanız tek gayemizdir. Usta-çırak ilişkisinin olduğu bu meslekte her hocanızdan bilgi edinmeyi ve yararlanmayı unutmayınız.

Sevgili velilerimiz, hekimliğin simgesi haline gelmiş beyaz önlüklerini giyecek olan öğrencilerimiz bugün hekimler ordusunun birer ferdi olma yolunda ilk adımı atıyorlar. Bu güzel günde hepinize böyle başarılı bireyler yetiştirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Duran’dan sonra kürsüye gelen Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen ise; “Öznesi insan olan bir meslek seçmiş bulunmaktasınız. Bu kutsal mesleği icra ederken güler yüzlü ve samimi olmalı, nezaket göstermelisiniz. Bu meslekte başarılı olmak için ayrıca fedakâr ve azimli olmalısınız. Çalışmalarınızı belli saat dilimleriyle sınırlandırmamalı yirmi dört saatinizi mesleğinize adamalısınız. Ulaştığınız her hedefinizden sonra yeni hedefler belirlemeli; kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmalısınız. Mesleğiniz ne olursa olsun en iyisini olmaya çalışmalı ve en iyisi olmalısınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından genç diş hekim adaylarına önlükleri, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Okan Şener, Prof. Dr. Fatih Sakin ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran ve öğretim üyeleri giydirdi. Önlük giyme töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here