MKÜ’den Hatay’da Bir İlk!

0
23

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı İlhan tarafından gerçekleştirilen kornea nakli ile bir hasta daha ışığa kavuştu. Hatay’da kamuda ilk defa bir hastaya başarılı kornea nakli gerçekleştirildi.

Yıllar önce geçirdiği bir göz hastalığı nedeniyle görme kaybı yaşayan 74 yaşındaki kadın hasta ameliyat sonrası mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Görmek çok önemli, iyi ki doktorlarımız hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız var. Ameliyat olmadan önce çok az görebiliyordum. Şu an o kadar rahatladım ki kendi işlerimi yapabiliyorum. Emeği geçen devlet büyüklerimize, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Konu ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Çağrı İlhan; “Hastamıza üçlü prosedür dediğimiz katarakt alınması, göz içi lens yerleştirilmesi ve kornea nakli işlemlerini tek oturumda başarılı şekilde gerçekleştirdik. Bütün ameliyat ekibini kutluyorum. Kornea nakli basitçe göze ait hasta olan bir yapının sağlıklı başka bir organ ile değiştirilmesi ameliyatıdır. Dünya genelinde kornea temini noktasında yaşanan sıkıntılar, hastaların ihtiyaç duyduğu tedaviye geç ulaşması hatta çok büyük bir kısmının tedaviye ulaşamaması ile sonuçlanmaktadır.

Ne yazık ki ülkemiz için de durum çok parlak değil ve ameliyat öncesi uzun bekleme listeleri zaman zaman hastalarımızın umudunu kırmakta. Yapılan bu işin ve güzel sonuçlarının anlatılarak farkındalık oluşturulmasının sürece olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum. Uzun karanlıklar sonrası ışığa kavuşan hastalarımızın mutluluğuna şahit olmak bu yoldaki en büyük motivasyonumuz olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here