MKÜ’de “Hasta ve Hasta Yakınları ile İletişimin Gücü” Semineri

0
237

mkü-hasta haklarıMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hasta ve Hasta yakınları ile iletişim” konulu eğitim semineri Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, MKÜ Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru, sağlık çalışanları ve çok sayıda hastane otomasyon görevlileri katıldı.

Eğitimi veren, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Işık, toplumsal yaşamın temel kuralının karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu ifade etti. Profesör Işık, sevgi, saygıyla hasta ve hasta yakınlarına doğru bir iletişimle yaklaşılması gerektiğini, beden dilinin ve konuşma becerisinin ne kadar önemli olduğunu sözlü ve sözsüz iletişim yeteneği kullanarak dinleyicilere sunumlar üzerinde anlattı.

Prof. Dr. Metin Işık, hastalara bugün gösterilecek sevgi ve saygının gelecek kaygılarımızı azaltarak tüm hastaların yaşama güvenle bakmalarını sağlayacağını vurguladı.

Seminer, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru tarafından Prof. Dr. Metin Işık’a çiçek ve plak takdimi ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here