Mithat Elmaca: “Ud Çalıyorum ama Daha Udi Sayılmam!”

0
322

İskenderun Körfez Musiki Derneği yönetim kurulu üyesi Mithat Elmaca, Ud çalmasına rağmen kendisini Udi kabul etmediğini ifade etti. Müzik tutkusu ile ilgili olarak kendisine soru yöneltilmesi üzerine bir değerlendirme yapan Mithat Elmaca, müzik serüveni ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Müziğe ilkokul çağında mandolin kurslarıyla başladım. Bu ilgim ortaokul ve lise yıllarında gitara döndü. Gitar çalmayı geliştirince elektrogitara merak sardım. Sonrasında dönemin gençlerinden oluşan orkestra maceram başladı. Bazı etkinlikler ve düğünlerde orkestra elemanı olarak sahne almaya başladım. Bir süre sonra müziği bıraktım. İskenderun Körfez Musiki Derneği’ne 2006 yılında üye olarak yeniden müziğe başladım.

Gitardan gelen alışkanlığımı geliştirerek Ud çalmaya başladım. Üstatlardan bir şeyler kapmaya çalıştım. Bilmediklerimi sorarak öğrenme yoluna gittim. Ud çalma haricinde, İskenderun Körfez Musiki Derneği’nde görev verildiğinde korist bazen de solist oldum ve TSM eserlerini arkadaşlarımla birlikte seslendirdim. Hâlihazırda Ud çalmama rağmen Udi sayılmam, Udi olduğumu söylemem. Udi üstatların yanında daha öğreneceğim çok şey var.”

Türk Sanat Müziği’nin Devamına Katkı Sağlıyoruz

Körfez Musiki Derneğinin aynı zamanda Basın Sözcülüğünü de yapan Mithat Elmaca sözlerinin devamında ise unutulmaya yüz tutmuş Türk Sanat Müziği’ni tanıtmaya ve devamına katkı sınmaya çalıştıklarını da belirterek; “Amatör müzik derneklerinde, müzik gönüllüleri bir birinden bir şey öğrenmeye çalışır. Derneğe gelen arkadaşlarla birlikte nota, solfej, ses açma teknikleri ile muhtelif müzik eğitimlerden bir şeyler alıp, ufkumuzu genişletmeye çalışıyoruz. Enstrüman çalma becerilerini, solist ya da korist olma yeteneklerini geliştiren bazı arkadaşlarımızdan feyz alıyoruz.

Kendi adıma konuşuyorum, daha yapmam ve öğrenmem gereken çok şey var. Bir enstrüman çalmak bir yada birkaç şarkı söylemek yetmiyor. Hemen her gün yeni bir şey öğrenmek durumundayız. Makam, usul dersleri ve nota bilgisi sonrası nazari bilgilerimizin icrasını gerçekleştiriyoruz. Kendimizi hazır hissettiğimiz anlarda konser yoluyla, seyircilerin ve dinleyicilerin karşısına çıkarak, medeni cesaretimizi sahnede sergileme yoluna gidiyoruz.

Unutulmaya yüz tutmuş Türk Sanat Müziği’ni (TSM) tanıtmaya, ne olduğu belli olmayan müzikler yanında Türk Sanat Müziği’nin devam etmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bütün bunları gönülden ve amatör bir ruhla yapıyoruz. Müzik bir tutkudur. İster amatör ister de profesyonel yapılsın, vazgeçilmesi zor bir sevdadır” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here