Minik Öğrencilere Yangın Eğitimi

0
143

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından İskenderun Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulu öğrencilerine yangın ve deprem eğitimi verildi.

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce verilen yangın eğitimi, okul bahçesinde düzenlendi. Dr. Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu öğrencileri ve Dr. Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu öğrencilerinin izlediği eğitimde, yangın önlemleri ve yangına müdahale, İtfaiye’nin görevleri konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Elektrikli aletler, elektrik fişi, kibrit ve çakmakla oynanmaması konusunda uyaran İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü itfaiye eri, ardından itfaiye aracını da tanıttı. Olası yangında, öğrencilere ‘110 Alo Yangın ihbar’ telefonunun aranması gerektiğini belirten itfaiye erine, öğrenciler alkışlarla teşekkür etti.

Ardından, İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi görevlisi tarafından Dr. Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu öğrencilerine slayt desteğiyle uygulamalı deprem eğitimi verildi. Deprem bilgilendirmesinde, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler uygulamalı olarak anlatıldı.

Dr. Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu Müdürlüğü’nün isteği üzerine düzenlenen yangın ve deprem eğitimi, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki bölüm halinde verildi.

Okul Müdürü Ayşe Ersoy, eğitimin temelini oluşturan okul öncesinde öğrencilere bu tür olaylar karşısında neler yapabileceklerini uygulamalı olarak anlatmak için itfaiye müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak çalıştıklarını söyledi. Ersoy, çocukların kibrit ya da çakmakla oynamaları sonucu birçok üzücü olayın yaşandığına dikkat çekerek anaokulunda bu konuda çocukları bilinçlendirerek bu tür olayların önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here