‘Milli Şef’ Törenle Anıldı

0
76

Mansuroğlu; “İsmet İnönü’yü Özlemle, Saygıyla Anıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Yönetimi, ‘Milli Şef’ olarak kabul ettikleri İsmet İnönü’yü ölüm yıldönümünde andı.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü vefatının 46. yıldönümünde, CHP İskenderun ilçe örgütünde düzenlenen törenle anıldı. İsmet İnönü’nün Pac meydanında bulunan büstünde yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ilçe binasında düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptığı açılış konuşmasına Hiristiyan inancına sahip vatandaşlarımızın Noel’ini kutlayarak başladı. Mansuroğlu “Milli Şef” olarak tanımlanan İsmet İnönü’nün 46 yıl önce aramızdan ayrıldığını hatırlatarak; “Eylemleri, sözleri ve ülkemize hizmetleri unutulmadan aramızda yaşıyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dava ve mücadele arkadaşı, ülkemizi parçalamayı hedefleyen Sevr antlaşmasını yırttırıp, Lozan’ı kabul ettiren devlet adamı İnönü’nün ‘Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur’ sözleri her zaman yol gösterici olmuştur ve olacaktır.

İsmet İnönü’nün ‘Ben her devre yeni bir hayat gibi başlarım’ sözleri aklımızdan hiç çıkmamalı, ülkemizde ve partimizdeki her olumsuzluk ve hukuksuzlukla mücadele için dirençli, azimli ve kararlı olmalıyız.

Başarı Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün yolundan ve CHP’nin kuruluş felsefesine ve ilkelerine yılmadan inançla sahip çıkan sürekli devrimcilerin olacaktır. İsmet İnönü’yü özlemle, saygıyla anıyoruz. Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün yolunda yılmadan yorulmadan yürümeye kararlıyız. Ruhu şad olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here