‘Milli Birlik Yürüyüşü’ne Binlerce İskenderunlu Katıldı

0
87

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ ve Şehitleri anma programı düzenlendi. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla kent merkezinde yürüyerek, tekbirler ve sloganlarla Anıt Alanı’na toplandılar.

Yürüyüş kapsamında protokol üyeleri, akademisyenler, STK’lar, iş adamları, öğrenciler ve binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Anıt Alanı’nda bir araya geldiler. Anıt Alanı’nda toplanan vatandaşlar İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerinden, Ulu Cami Caddesi’ne geçerek ellerinde Türk Bayraklarıyla kent içinde yürüdüler. Uzun bir yürüyüş korteji oluşturan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla tekrar Anıt Alanı’na gelerek buradaki programa katıldılar.

Yürüyüş sonunda anıt alanında saygı duruşu ve arkasından istiklal marşı okundu. Düzenlenen anma programında bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı hain bir darbe girişimi düzenlendi. Ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan hain Fethullahçı Terör Örgütü amacına ulaşamadı.

Tarihi boyunca esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimiz, vatansever askeri ve polisi ile genciyle yaşlısıyla, çoluğuyla çocuğuyla,15 Temmuz 2016’da FETÖ mensubu üniformalı hain ve işbirlikçilerine unutamayacakları bir ders vererek ebediyete kadar İstiklal ruhunun damarlarındaki asil kan ile daim ve kaim olduğunu haykırmış ve o karanlık geceyi kardeşliğin, dostluğun demokrasi ve millet bilincinin aydınlığı ile parlak bir gündüze çevirmiş, vatan mevzubahis ise hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyor, şanlı tarihimize isimlerini onurla, gururla yazdıran Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz emanetlerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarken, gazilerimize acil şifalar ve hayırlı ömürler temenni ediyorum” dedi.

Yürüyüşe katılan Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım da yaptığı değerlendirmede; “Bugün Amerikancı Fethullah darbe girişiminin üçüncü yılındayız, bu darbeyi Türk ordusu ve Türk milleti 15-16 Temmuz tarihlerinde büyük bir cesaret ve kararlılıkla bastırmıştır. Biz de bugün İskenderun’da etkinliklere katıldık. Yürüyüş yaparak şehitlerimizi yad ettik, etkinlik gerçekten büyük coşku içinde geçti. Biz şunu ekleyelim: Fetullahçı terör örgütünün arkasında Amerika vardır. Bunun da 15 temmuz günlerinde vurgulanması önemlidir. Milletimiz bunun farkında ama bütün dünyaya anlatmamız gerekir.

Etkinliklerde izlediğim bir gerçek, gençlerden oluşması ve elbette her yaştan insanımız var ama gençlerden oluşması, şunu gösteriyor, bundan sonra Amerikan planlarının geçerli olmayacak… Bu, genci, yaşlısı Amerikan darbelerine geçit vermeyeceğinin göstergesidir” dedi.

‘Milli Birlik Yürüyüşü’ ve Şehitleri anma programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, askeri ve sivil protokol üyeleri, şehitlerin yakınları ve gaziler, belediye başkan yardımcıları, STK’ların yanı sıra binlerce vatandaşlar katıldı.

İskenderun Belediyesi ve Kızılay tarafından Anıt alanında 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen anma programına katılan vatandaşlara su, çay çorba, ekmek arası kavurma ve dondurma ikramlarında bulunuldu.

Etkinlik, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, konferanslar, kuranı kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ile devam ederken Saatler 00.13’ü gösterdiğinde, tıpkı 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde olduğu gibi tüm camilerden sela okundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here