Milletvekiline Engel Olacağınıza Silah Sevkiyatına Engel Olun!

0
85

refik eryılmaz13CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz’dan Silah, Mühimmat ve Terörist Sevkiyatı İddiası!

Adana’da ele geçirilen havan mermisi yüklü TIR’ın şoförü, mahkemede, sevkiyatın Jandarma kontrolünde yapıldığını açıklarken, Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, şüphelilerin Savcılık ifadesine göre sevkiyat yerinin de Reyhanlı’ya bağlı Bükülmez Köyündeki Karakol olduğunu iddia etti. Eryılmaz, inceleme yapmak için gittiği karakola girmesine de izin verilmediğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da ele geçirilen havan mermisi yüklü TIR’ın şoförü, mahkemede, sevkiyatın Jandarma kontrolünde yapıldığını açıkladı. TIR şoförünün mahkeme ifadesi gündeme bomba gibi düşerken, CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, şüphelilerin Savcılık ifadesine göre Reyhanlı’ya bağlı Bükülmez Köyünün tarif edildiğini ortaya çıkardı.

Milletvekili Eryılmaz, incelemelerde bulunmak üzere yanında bir heyet ile birlikte bu köye gitti, ancak vekil Eryılmaz’ın açıklamalarına göre, kendilerinin güvenlik kontrolü bölümünden Türk karakolunun bulunduğu alana geçmesine izin verilmedi.

Karakoldan Önce Kontrol Noktası!

Reyhanlı Bükülmez Köyünde yaptığı incelemeler hakkında bilgiler veren Eryılmaz, herkese açık olan bölgenin milletvekili ile birlikte olan heyete kapatıldığını da savunarak; “TIR şoförü mahkemede, sevkiyatın Jandarma kontrolünde yapıldığını açıkladı. Şoför daha önce de Reyhanlı’ya iki kez malzeme götürdüğünü söyledi hem de sevkiyatın jandarma kontrolünde yapıldığını iddia etti. Bu Tır’ın bir ihbar üzerine yakalanmasının ardından, bu sevkiyatı TBMM gündemine de getirmiştim.

Bükülmez köyüne de tır şoförünün iddialarını incelemek üzere gittik ancak alana girmemize izin verilmedi. Bükülmez karakolunu ziyaret etmek istedik ancak sınıra yaklaşık 1 km. mesafede oluşturulan askeri kontrol noktasında durdurulduk. Sınırdaki karakolumuzu ziyaret etmek üzere geçiş izni istedik. Bizim Türk karakolunun bir kilometre berisinde bir kontrol noktası oluşturulmuştur. Kontrol noktasının ilerisinde Türk karakolu bulunmaktadır.

refik eryılmaz14

Silah Sevkiyatına Göz Yumuluyor

Adana’da yakalanan silahlarla ilgili TIR şoförü bu güzergâhı kullandığını ifade etmiştir. TIR şoförü jandarma karakolunun ismini vermedi ancak o karakolu tespit ettik. Şoförün bahsettiği yer Reyhanlı’daki Bükülmez Jandarma Karakolu. Ben daha önce gelmiştim ve karakolun önünde tel örgü ile çevirili bir alan vardır. Buranın 500 metre sağında Suriye’nin Atma kasabası var. Burası Özgür Suriye Ordusu ve El Kaide teröristlerinin hâkim olduğu bir bölge. Bu silahların getirildiği yerin burası olduğunu tespit ettik. Burada bir inceleme yapmak istedik ama izin çıkmadı. Hiçbir yetkili de karşımıza çıkmadı. Neden? Çünkü bu silah sevkiyatına göz yuman ya da yardımcı olanların teröre destek suçundan yargılanacağını çok iyi biliyorlar” dedi.

Silahlar El Kaide Militanlarına Veriliyor

Silahların bu bölgede indirildiğini ve El Kaide Militanlarına verildiğini de iddia eden Milletvekili Eryılmaz; “Ben bu bölgenin bir milletvekili olarak herkesin rahatça girip-çıktığı yerden maalesef giremiyorum. Tır şoförünün tarif ettiği yer burasıdır. TIR’larla gelen silahları burada indiriyorlar, daha sonra El Kaide militanları bu silahları alarak, Suriye’ye savaşmaya gidiyorlar. Suriyelilerin, silahların rahatça girip çıktığı, teröristlerin rahatça girip çıktığı bir bölgeye, ben bir milletvekili olarak giremiyorum. Kendi sınırlarımızda kendi topraklarımızda dolaşmamıza karakolumuzu ziyaret etmemize izin verilmiyor. Bu Tayyip Erdoğan ve hükümetinin ayıbı ve utancıdır. Daha önce Apaydın kampına, Kel Dağ’ına, Kürecik üssüne, İncirlik üssüne girmemize de izin verilmemişti.

Emperyalist politikalara taşeronluk eden zihniyetle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Genelde ülkemiz, özelde bölgemiz ve halkımızın güvenliği bizim için ön plandadır. Bizler halkımızın bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket etmek zorundayız.

Buradan yetkililere sesleniyorum! Siz oradan milletvekilinin girmesine engel olacağınıza, silah sevkiyatlarına, terörist sevkiyatlarına engel olun. Bu bölgede her türlü kaçakçılık, silah, mühimmat, terörist sevkiyatı serbest olacak ama bir milletvekilinin kendi topraklarında inceleme yapması yasak olacak. Bu ayıp, AKP’nin ayıbıdır, yazıklar olsun diyorum!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here