Milletvekili Özel’den, Eğitim-Sen İskenderun Şubesine Ziyaret!

0
238

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Eğitim Sen İskenderun Şubesini Ziyaret Etti

Karadaş; “Nitelikli Bir Eğitim Politikası Artık Gündeme Gelmeli”

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Eğitim Sen İskenderun Şubesini ziyaret ederek, kentimizdeki eğitim konusunda istişarelerde bulundu.

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in de eşlik ettiği ziyarette kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Eğitim Sen İskenderun Şubesi Başkanı Ali Karadaş, sendika üyelerinin ve tüm meslektaşlarının yaşadıkları sıkıntılardan söz etti.

Sendika Başkanı Ali Karadaş ve üyeler tarafından karşılanan Milletvekili Özel, samimi karşılamadan ötürü teşekkür ederek; “Güzel ev sahipliğinizden ötürü teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin sebebi şu; hem proje okullarına yapılan atamalar, hem de liselere giriş sınavı ve üniversite sınavı ile ilgili, ilçemizin, ilimizin seviye düşüklüğü yaşaması, başarısız bir grafik çizmesine dair basından açıklamalarınızı, eleştirilerinizi işittim, gelip hem ziyaret etmek hem de burada sendika mücadelenizin çerçevesini öğrenmek, hasbihal etmek, tanışmak ve bir de bu konudaki eleştirinizi yerinde dinlemek için geldim. Bizde bu eleştirileri alıp hem il-ilçe bürokrasisine hem de bakanlığımıza iletmek için burada bulunuyoruz. Hatta bunları yazılı bir rapor halinde sizlerden isteyeceğim. Bizim burada siyaset kurumu olarak eğitim bürokrasine yaptığımız müdahalelerde bazı hatalarımız varsa ve yaptığımız bazı öneriler müdahale anlamına geliyorsa da bunlardan da imtina eder geri adım atmayı da biliriz.

Gerek işçi ve emekçi kardeşlerimizin yaşadığı problemler, gerekse eğitim politikası konusunda yaptığınız bazı eleştirileri, sadece yerel ya da lokal problemler değil ulusal anlamda yaptığınız eleştiriler olarak alıyorum. Bununla ilgili de yine bize göndereceğiniz öneriler, eleştirileriniz varsa hem sizden rapor halinde almayı hem de burada sizden dinlemeyi isterim, bundan memnuniyet duyarım” şeklinde konuştu.

Ziyaretten ötürü teşekkür eden Sendika Başkanı Karadaş da; “Emek örgütünü, bir sendikayı ziyaret ederek sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini gündeminize almanız bizim için çok önemli, ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Karadaş Sıkıntıları Anlattı

Ülkemiz gerçekten son derece zor şartlardan geçtiğini kaydeden Karadaş, eğitimciler olarak yaşadıkları sıkıntılara da değinerek; “Bazı ekonomistler yaşadığımız süreci ekonomik kriz, ekonomik buhran değil ekonomik çöküş olarak ifade ediyor. Şüphesiz bu sürecin 2 boyutu oluyor. Birincisi özellikle büyük işletmeler, dış sermaye ile ilişkisi olan sermayeler daha fazla büyüyor, yerli işletmeleri yutuyorlar. Bir kısım işletmeler iflas ediyor. Bunun yanı sıra küçük esnaf zincirler karşısında kendini koruyamıyor, iflaslar yaşanıyor. Diğer bir boyutu ise aslında çalışanların ücretleri eriyor, işten atmalar süreç boyunca devam eden bir durum olarak gerçekleşiyor.

Bir buhrana sebep olan yapılar, kişiler, şirketler varsa aslında faturayı onların ödemesi gerekiyor, çalışanların değil. Kamu çalışanları olarak toplu iş sözleşmesi süreci yaşıyoruz. Bize önerilen zam %5 oranında, yaşadığımız zamlar karşısında %5 gerçekten komik bir rakam. Bu yönüyle de bu taleplerin, bölge milletvekilleri açısından da sizler tarafından dikkate alınması bizler için önemli.

Aynı zamanda iş güvencesi ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili bir tasarı var meclise gelecek olan tasarıda kamu çalışanlarının 657’den çıkarılıp yıllık sözleşmeli bir pozisyona gelmeleri söz konusu. Sendika olarak biz kuruluş felsefesi olarak aslında liyakat dışında, cemaatlerin, farklı yapıların kamuda yer almasına baştan beri karşı çıkan bir kurumuz. Ama ne yazık ki darbe girişiminden sonra onlarca arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden haksız bir şekilde işlerinden atıldılar. Sadece bizim sendikamız için söylemiyorum. Bugün İskenderun’da Hatay’da buna benzer yüzlerce örnek var farklı sendikalardan. Şüphesiz biz kurum olarak şundan yanayız; darbeciler sonuna kadar yargılansın, bu ülke darbelerden çok fazla çekmiştir ama gerçekten mesul olanlar yargılansın. Günahı olmayanların, şu veya bu şekilde ilişkilendirilerek işinden edilmesi, insanların bunun faturasını ödemesi doğru değil. Hangi görüşten eğitimciye sorarsanız sorun aynı şeyi söyleyecektir” şeklinde konuştu.

Eğitim sisteminin sürekli değişmesinin başarısızlıkları getirdiğine de işaret eden Karadaş; “Sistem o kadar değişti ki yapboz tahtasına dönüşmüş durumda. Çocukların sınav sonuçlarında çektikleri sıfırlar bunların kanıtı. Daha derli toplu, daha nitelikli bir eğitim politikasının artık gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğitimlerini oturtan ülkelere baktığımızda, hükümetler değişir, siyasi görüşler değişir ama eğitim sistemi, eğitim politikası değişmez ve bundan dolayı baktığınız zaman her daim nitelikli insanlar yetişir. Bizim ülkemiz için de son derece önemli bir mesele” dedi.

İşe alımlarda mülakatın olmasının liyakatın kalkmasına neden olduğunu da savunan Karadaş; “Hatay genelinde proje liselerinin yöneticileri değişmedi sadece İskenderun’da 4 tane proje okulunun yöneticisi değişti. Bu konuda dilekçeleri, başvuruları dikkate bile alınmadı. Bu durumlar hem eğitim camiasına üzüyor hem de öğrencilerin eğitimleri ile ilgili nitelik kaybına neden oluyor” diye konuştu.

Milletvekili Özel daha sonra Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen şubelerini de ziyaret etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here