İskenderun Gümrük Laboratuarına AKİB Damgası!

0
113

Ateş; “8 Milyon Liralık Bir Yatırım İle İskenderun’a Gümrük Laboratuarı Kazandırdık”

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından 8 milyon TL harcanarak yapımı gerçekleştirilmekte olan İskenderun Gümrük Laboratuarı üç ay içinde hizmete açılacak. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yerleşkesinde yer alan laboratuar sayesinde ihracatçılar gümrük analizlerini çok daha hızlı yaptırabilecekler.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne bağlı Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) tarafından yapımı gerçekleştirilmekte olan Gümrük Laboratuarı çalışmaları hızla tamamlanıyor. AKMİB Başkanı Uğur Ateş, Hatay’ın Türkiye’nin ilk on ihracatçı ilinden biri olduğuna dikkat çekerek; “İskenderun’da bugüne kadar bir gümrük laboratuarının olmaması ciddi bir eksiklikti. İhracatçılar olarak elimizi taşın altına koyduk, tüm masrafları üstelendik ve 8 milyon liralık bir yatırım ile İskenderun’a Gümrük laboratuarı kazandırdık” dedi.

Kayıplar Önlenecek

İhracatçıların İskenderun’da gümrük laboratuarı olmaması nedeni ile ciddi anlamda kayıplar yaşadıklarını da ifade eden Ateş, ihracata gidecek bir kamyon üründen bir numunenin alınıp Mersin Gümrük Laboratuarına gönderilmesi ve raporun çıkmasının 3-4 günü bulduğunu belirtti.

Bu geçen sürede bir kamyonun maliyetinin de ihracatçının bu üründen kazanacağından daha fazlasına mal olduğunu vurgulayan Ateş; “Gümrük laboratuarı konusu, üyelerimizden gelen talepler neticesinde, gündemimize alarak çözüm üretilmesi noktasında bizzat çaba gösterdiğim bir konudur. İskenderun Gümrüğünden yapılacak ihracatlar için burada bir laboratuarın olmamasının sıkıntısını hepimiz yaşıyoruz.

Gümrük Laboratuarının bölgemize kazandırılması talebimizi her platformda gündeme getirdik. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, Valilerimize ve Milletvekillerimize bu konunun önemini anlattık. Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak elimizi taşın altına koyarak işin maliyetini de üstlendik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Mart ayında İskenderun ziyaretinde gümrük laboratuarının müjdesini aldık. Laboratuarın yapımı için hızla kollarımızı sıvadık. Kısa bir sürede laboratuarımız tamamlanmış ve ihracatçılarımıza hizmet vermeye başlamış olacak” diye konuştu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak bölgeye bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını da ifade eden Ateş; “Laboratuarın kurulması konusunda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan olmak üzere, Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan’a, Hatay Milletvekili Sayın Abdülkadir Özer’e, İskenderun Kaymakamı Sayın İskender Yönden’e, İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı’ya, İSTE Rektörü Sayın Türkay Dereli’ye, İTSO Başkanı Sayın Levent Hakkı Yılmaz’a ve bu hizmetin gerçekleştirilmesine katkı koyan herkese bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here