Milletvekili Dudu; “PYD Koridorunu Kesmek Zorundayız”

0
111

mevlut-dudu-8Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Hatay Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye Afrin’den 5 adet top/havan mermisi atıldığını hatırlatarak, Hatay konusunda AKP iktidarının çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

PYD’nin, enerjiyi Akdeniz’e indirmek istediği için Hatay’ı önemsediğini ifade eden Vekil Dudu; “Hatay Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye Afrin’den 5 adet top/havan mermisi atıldı. TSK Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunduğunu söyledi. Hatay konusunda AKP iktidarının çok dikkatli olması gerekmektedir. 

Aksi halde egemenliğimiz ve toprak bütünlüğümüz tehlikeye girer. Hatta bu yüzden Hatay meselesi tartışmaya açılabilir. PYD, enerjiyi Akdeniz’e indirmek istediği için Hatay’ı önemsiyor. Nitekim bu konuda kendi kamuoylarına dönük girişimler yapıyorlar. PKK’nın Suriye kolu YPG’ye yakın Hawar Haber Ajansı, “Suriye Ulusal Direnişi” isimli yeni bir oluşum kurulduğunu belirterek, “Amacımız Cerablus ile İskenderun arasındaki Suriye topraklarını geri almaktır. Türkiye’nin planlarını boşa çıkaracağız. Tüm gücümüzle direneceğiz” demiştir. 

Nitekim Öcalan’ın İmralı tutanaklarına göre 2.5 yıl önce PYD’nin Kürt koridoru oluşturup, Hatay’a Afrin’e kadar ilerlemesini istemesi de aynı düzlemdedir. Öte yandan Hatay’da, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta kadar önce Hassa ilçesinde yasa dışı yollardan Suriye’ye geçmeye çalışan 14 terör örgütü mensubunun yakalanması tesadüf değildir!” şeklinde sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here