Milletvekili Dudu; “İskenderun Bir Cumhuriyet Kenti Olduğunu İspat Etti”

0
166

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, partisinin İskenderun ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi.

İlçe Başkan Vekili Fatin Bereketoglu, ilçe yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları üyeleriyle partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Dudu, referandum sonucunu değerlendirdi.

Zorlu bir dönemden geçildiğini kaydeden Milletvekili Dudu; “16 Nisan’da cumhuriyet tarihinin en önemli oylamasını yaptık. Maalesef istediğimiz sonuç çıkmadı. Bütün çabamıza rağmen bu bir parti meselesi değildir Türkiye’nin geleceği meselesidir dememize ve bu yönde yürümemize, bütün stratejimizi bu yönde kurmamıza rağmen ne yazık ki tam anlamıyla işi bu noktadan çıkaramadık. Çünkü karşınızdaki cephe zaten kavgaya alışmış, kutuplaştırmaya, ayrıştırtmaya alışmış, buna devam ettiler ve önemli oranda da bunu sağladılar. Yani insanlar bilerek oy vermedi, evet diyenleri kastediyorum. Birisi ya da bir parti istediği için bu doğrultuda iradelerini ortaya koydular” şeklinde konuştu.

Hukuk İçerisindeki Her Türlü Yola Başvuracağız

Referandum sonuçlarının çok tartışmalı ve şaibeli olduğunu ifade eden Milletvekili Dudu; “Asla hukuka sığmayan bir karar alındı YSK tarafından ve hala da bu kararın arkasında durmaya devam ediyor. Ancak biz CHP olarak Danıştay’a başvuru yaptık. Danıştay’dan reddedilirse, Anayasa Mahkemesine gideceğiz. Hukuk içerisindeki her türlü yola başvuracağız. Bu milletin iradesinin göz göre göre çalınmasına, hukuk çerçevesinde elimizden geldiğince bütün gücümüzle mücadele ederek izin vermeyeceğiz.

16 Nisan’da çok değerli bir şey elde ettik. O da şudur; her siyasi görüşe mensup, her etnik kökenden, her inançsal temelden insanlar bir araya geldi her türlü antipropagandaya rağmen. Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’yi, gelecek kuşakları, bir tek adamın iki dudağı arasına, sadece onun iradesine teslim etmemek için %49 bir araya geldi. Bu çok değerli bir şey… Hileyle, hurdayla, kıl payı bu seçimi kazanmış olabilirler ama bu %49’un gücünü çok iyi gördüler ve biliyorlar.

Türkiye’nin 100 yıllık rejimini değiştirmeye yönelik önemli bir adım atıldı ama henüz tamamlanmadı. Süreç 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle tamamlanacak. Yani mücadele bitmedi. Mücadele devam ediyor ve asıl mücadele 2019’da olacak. Ben inanıyorum ki 2019’da bu %49 çok daha büyüyecek ve önce cumhurbaşkanlığını alacağız sonra da bu devleti yeniden eski rejimine parlamenter siteme kavuşturacağız” diyerek iddialı konuştu.

Bu %49 Daha da Büyüyerek Ülkenin Geleceğine Sahip Çıkacak.

Hayır oylarının bir partiye ait olmadığını da belirten CHP’li Vekil Dudu; “%49 şunun oyu bunun oyu deniliyor. Biz referandumun öncesinde ne söylediysek hala arkasındayız. O günde demiştik, bu parti meselesi değil bugün de diyoruz. Bu % 49 bizim oyumuz değil. Bu %49 bir amaç için bir araya geldi. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu %49 daha da büyüyerek ülkenin geleceğine sahip çıkacak. Hata bu güç birliği yerel seçimlere de yansıyacak bunu böyle bilsinler ve ona göre tedbirlerini alsınlar” dedi.

Referandum süreci boyunca çaba gösteren tüm partililere ve Hayır diyen İskenderun halkına teşekkür eden Dudu; “İskenderun bir Cumhuriyet kenti olduğunu bütün Türkiye’ye ispat etti. Onun için İskenderun halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kampanya boyunca büyük emek veren, özveriyle çalışan CHP örgütlerine, il ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here