Beş Temmuz’da Coşkulu 23 Nisan Şenliği!

0
282

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılının 97. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pazar günü tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenler, İskenderun Atatürk Anıt alanında çelenk sunma töreniyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin Ata’nın manevi huzuruna sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Atatürk Anıtına çocuklarla birlikte çelenk sunan İskenderun Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, egemenliği çocuklara hediye ettiğini anımsatan Tuğrul, bunun dünyada bir ilk olduğunu kaydederek; “Bizlere düşen görev, Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak ve onu yâd etmektir. Bu bayramların bir özelliği de, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren günler olmasıdır.

Sevgili çocuklar kitap okuyun, kendinizi makamlara hazırlayın. Yıllar çok çabuk geçiyor. Birçok makama siz geçeceksiniz. Kendinizi buna hazırlayın ve yetiştirin. Kitap okuyun, kitaplarla dost olun. Okumayan bir nesil, bayramın neyi ifade ettiğini nasıl kavrasın? Atamızı nasıl tanısın? Geleceğimizi, nasıl geçmişle barışık inşa etsin?” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler bayramla ilgili şiirler okudu. Buradaki törenin ardından kutlamalar okullarda devam etti. Hemen her okul kendi bünyesinde şenlikler düzenlerken, protokol üyeleri ise Beş Temmuz İlkokulunda düzenlenen şenliğe katıldı.

Beş Temmuz İlk Okulunda gerçekleştirilen şenliğe velilerde yoğu katılım gösterdi. Birbirinden güzel ve farklı dans gösterileri sunan öğrenciler protokol üyelerinden ve ailelerinden tam not aldı. Şiirlerin okunduğu ve şarkıların da söylendiği şenlikte heyecan ve coşkuyu bir arada yaşadı.

Şenlikte ayrıca resim sergisi de açıldı. Sergide 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren resimler de sergilendi. Beş Temmuz İlkokulunda gerçekleştirilen 23 Nisan şenliği, jimnastik gösterisiyle son buldu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here