Milletvekili Aday Adayı Aslan…

0
112

İskenderun’umuzun candan emekçi gazetecisi Şehmus Aslan, en sonunda kaderini ilgilendiren bir aşamada ortaya çıkarak bu milletvekilliği seçim kulvarında “bende varım” dedi. Aldığı bu olumlu karar sonucunda, ilk önce arkadaşları daha sonra emek verdiği toplumu tarafından aldığı bu karar olumlu karşılandı.

Çok uzun yıllardan beri gazetecilik kimliğinden asla ödün vermeyen bu arkadaşımızın atılımını bende çok yerinde bir karar olarak görüyorum. Gazetesinde öz ve dokunaklı mizaçlarıyla toplumu her yönüyle harekete geçirmesini başara bilen özel yazı karakteriyle tanınan Şehmus Aslan, yarınların İskenderun’u gördüğü gözleriyle çok değişik atmosferlere sürükleyebilecek görüntüsü bizleri sevindirmeye yetti.

Gazetecilik mesleğini dost ve arkadaş esprileriyle sıcak tutan, merhametli çizgisiyle vatandaşlarımızı asla üzmeyen, özellikle gariban vatandaşların gözü kulağı olan bu arkadaşımızın meslek kariyerinde sporcu dostluğuyla da tanınan ve sevinen yapısı hep gönüllerimizde…

Aslan’ın çok düşünüp ve sonrasında ortaya çıkmasının ardında bence çok sebepleri var. Uzun yıllar seçilmişlerin arkasında haber yapan bu dostumuzun aldığı bu karar, bence olumsuz yaptırımların memleketimize yansıması diye düşünüyorum. Yalnız kalan İskenderun’un göstermelik bazı yapılanmalarla doymadığını ve bölgemizde bölgemize candan bakan gözlerin olmadığından dolayı ortaya çıkarak ben bu memlekette yaşıyor ve bu memleketin hakkını veremeyenlerden ötürü işte ben buradayım diyerek, adeta haykırarak kendini bu gelişimin içerisine attı.

Yaptığı bu girişim çok yerinde bir karar. İskenderun ve çevresi yalnızlıktan bitap düşmüş vaziyette. İşi bilen de bilmeyen de sırf isim icabı ortaya çıkıyor. Çıkanların seçilmişliğine şöyle bir göz ucuyla baksak memleket açısından yapılanlar sıfır ama seçilenlerin kariyerleri hep tavan! Yalnızlık zincirlerini kırmak için böyle arkadaşlarımız ortaya çıkıyor çıkmasına da iş gerçekleşeceği zaman parası ve Ankara’da dayısı, emmisi olanlar sıralamada seçilme potansiyelinde kendisini buluyor.

Aday adayları sıralamasında kişinin kariyerleri, iş yapma hünerleri, bölgesine bağlılığı kesinlikle araştırılmıyor. Siyaseti yükleyecek kişiler ilk önce yaşadığı yerde sevilecek ve sevildikten sonra da toplumun “iş yapar bu arkadaş” diye üst düzey seçiciler tarafından dikkate alınmalı. Dikkate alınmadığında ise iş Arap saçına döner.

Milletvekili olacak kişi ilk önce yaşadığı toplumla barışık olmalı. Her kesim tarafından sevilmeli ve yaşantısı takdir edilmeli. Bazı kısaslar gözetilmeden özellikle bölge ayarları yapılmadan sıralama düzenlendiğinde belki seçilecekler olur ama sonuçta memleket aşk sevdalılarını kaybeder.

Memleketimizin dost ve arkadaş yanlısı kardeşimiz, Şehmus Aslan’ın bu cesaretli girişimini canı gönülden kutluyorum. İnşallah sıralamada hata yapılmaz ve seçilir pozisyonda kendisini görmeyi arzu ederiz. Onun milletvekilliğini bekleyen çok geniş bir taban var. O taban yalnızlıkların sahiplenmesi açısından çok önemli. Bölgemizde çalışmaya başlamasının ardından kardeşimizin çok başarabileceği olumlu girişimler var.

Gazeteci bir toplumun aynasıdır. Gazeteci yapılan görevlerin gerçek takipçisidir. Gazeteci tüm kesimlerin dostu ve arkadaşıdır. Gazeteci bir vekilimizin olması, bölgemiz açısından bir şanstır. Tebrikler Şehmus Aslan! İnşallah medeni cesaretin bizlerin olduğu kadar toplumumuzun da yararına olur.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here