MHP’li Meclis Üyeleri Belediyenin Çalışmalarını Değerlendirdi…

0
199

mhp meclis üyeleri1Bozkurt; “Bu Milletin Parasını Kimseye Yedirtmeyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Turan Bozkurt ile Belediye Meclis üyeleri, düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında, İskenderun Belediyesi’nin son bir yılını değerlendirdi.

İskele kafe de gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Meclis üyeleri Emir Selim Yazar, İbrahim Yavuz, Osman Çolak, Bekir Bozdoğan, Nazmi Ceylan, Adnan İşler katıldı. Basın toplantısı, terörle mücadelede şehit olan asker ve polisler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantıda ilk olarak söz alan MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, meclis çalışmalarında İskenderun halkının menfaatlerine olan hizmetler için oy kullandıklarını ve bunu sürdüreceklerini belirtti. Ak Parti iktidarıyla 2 yıldır yönetilen İskenderun Belediyesinde Başkan Seyfi Dingil’in vermiş olduğu sözleri hatırlatan Bozkurt; “Bugüne kadar Başkan Seyfi Dingil her şeyin sözünü verdi ama kesinlikle yerine getirmedi. Feyezan Kanalını Devlet Su İşleri, Camileri hayırseverler yapıyor ama İskenderun Belediye Başkanı bunların arkasına sığınıyor. İskenderun halkı artık başkandan iktidar hizmetlerini yerine getirmesini bekliyor. İki yıl geçti, İskenderun Belediyesi´nin elle tutulur, gözle görülür bir hizmeti yok” dedi.

Belediye meclis gruplarının gerektiği gibi çalıştığını kaydeden Bozkurt; “MHP Grubu, belediyedeki usulsüzlükleri savcılıklara, BİMER’e, Cumhurbaşkanlığı’na ve AKP Genel Merkezi’ne ulaştırdı. O dosyalar inceleniyor. Sanki ‘Ak belediyecilik’ değil, ‘menfaat belediyeciliği ve şahsi belediyecilik’ var. Ne yapılması gerekiyorsa, bir parti olarak, meclis grubu olarak hep beraber yapıyoruz. İskenderun Belediyesi faaliyetinin 2014 denetim raporu savcılığa yansıdı. Gerekirse 2015 denetim raporu da savcılığa verilecek. Ama bizim verdiğimiz yerler de gereğini yapsın. Bu milletin parasını kimseye yedirtmeyiz” diye konuştu.

mhp meclis üyeleri2

Partisinin, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi ve İskenderun Belediye Meclisi’ndeki çalışmaları değerlendireceklerini ve bunu sorularla genişletmeyi düşündüklerini anlatan Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da, Meclis toplantılarının canlı yayınlanmasını sağladıklarını, engellilere araç projesini önerdiklerini ve şimdi de oylamanın parmak sayımı ile değil, elektronik oylamayla yapılması için sistem önereceklerini kaydetti.

Meclis üyesi İbrahim Yavuz ise karayolları ihalesi ile kentsel dönüşüm ihalesinin savcılık soruşturmasında olduğunu, Karayolları ihalesinin 25 Aralık 2015 tarihinde yapılmasına ve denetim konusuna girmesine karşın, dosyasına halen ulaşamadıklarını söyledi. Yavuz; “İskenderun Belediyesi’nin son bir yıllık incelemesinde neredeyse tüm ihalelerde sıkıntılar var. Bunlar denetim kurulu raporuna yansıyacak. İhalelerin yüzde 80’inde sıkıntı var. Doğrudan alımlar da o şekilde. Diğerlerinin dosyasına ulaşamıyoruz. Kurumsal yapıya hiç uymayan yaklaşım var. İçişleri Bakanlığı’na, savcılığa yansıyan olaylar var. Parke döşendiği belirtilen alana hiç parkenin döşenmemesi, kentsel dönüşüm alanı ihalesi de bunlar arasında. Eski Bit Pazarı alanına kafe yapıldı, sonra yıkıldı. Bunlar halkın parasıyla yapılıyor ve yıkılıyor. Biz Meclis’te üçüncü partiyiz, ama elimizden geleni yapıyoruz. Belediyenin yapacağını belirttiği ve karar aldığı Bilim Merkezi için 750 bin lira ödenek geldi, ama merkez yapılmadığı için o para geri gitti. Bu merkezin nereye yapılacağını meclis üyeleri bile bilmiyor. Bu yaklaşım sürerse, muhalefetimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here