“Yarattığınız Yeni Türkiye’den Utanın!”

0
92

serkan topal11CHP’li Vekil Topal Sert Konuşunca Mecliste Kavga Çıktı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın önceki gece meclis genel kurulunda yaptığı konuşmadan sonra kavga çıktı. Topal’ın konuşmasına sinirlenen AKP’liler önce yerlerinden sataştı ve sonra Topal’ın üzerine yürüdü. Genel kuruldaki AKP’li milletvekillerinin Serkan Topal’ın üzerine yürümesi üzerine tartışma büyüdü. Gerginleşen ortam araya giren milletvekilleri tarafından yatıştırılmaya çalışıldı.

Sınırlarımızı Teröristlere Açtığınız İçin Bugün Canlı Bombalar Cirit Atıyor.

Konuşmasıyla AKP’lileri sinirlendiren Topal, ülkede artan terör saldırılarını hükümetin yanlış politikalarına bağladı. Kimin nerede hangi canlı bombaya rastlayacağını bilemez hale geldiğimizi savunan Topal; “Hangi şehirde, hangi sokakta bomba patlayacak, kimler ölecek bilmiyoruz. Ve bu ülkenin yurttaşları Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşlarından değil, yabancı ülke elçiliklerinden aldıkları bilgilerle gündelik yaşamına devam ediyor. Bu ülkenin yurttaşı AKP hükümetinden daha fazla yabancıların gözünün içine bakıyor. Bundan utanın, utanın, utanın. Bundan utanmıyorsanız yarattığınız yeni Türkiye’den utanın.

Her bomba haberi geldiğinde acaba benim çocuğum da orada mıydı, tanıdık birisi var mıydı diye ağlayarak, kaygılanarak haber dinleyen, telefonlara sarılan analardan babalardan utanın. Ne önlem aldığınız var, ne de belli ki önlem alabilme gücünüz kaldı. Yanı başımızdaki savaşı engellemek için değil, oradan çıkar sağlamak için müdahale edip, silah gönderdiğiniz için, sınırlarımızı teröristlere açtığınız için bugün canlı bombalar cirit atıyor. Ülkeyi getirdiğiniz halden, düşürdüğünüz durumdan utanın. Ama siz utanmak yerine yapabildiğiniz tek şeyi yapıyorsunuz. Sadece kınıyorsunuz.

İnsanlar bu kadar acı çekerken, acı içinde evlerinden çıkamıyorken, iki bin kişilik koruma ordularıyla dolaşıp “sorun yok milletimiz rahat olsun” diyorsunuz, korkmayın diyorsunuz.  Bunu söylerken bari şehitlerimizden utanın, ölenlerden, onların yakınlarından utanın” şeklinde konuştu.

Siz Gidin de Millet Rahat Nefes Alsın…

Cumhurbaşkanının bazı konuşmalarına da değinen Milletvekili Topal; “Bu ülkenin cumhurbaşkanı çıkıp ‘ben gidersem devlet yıkılır’ diyebiliyor. Bu nasıl bir kibirdir? Bir cumhurbaşkanına yakışıyor mu? Bu devletin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bile ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ derken, siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Bu Cumhuriyetin temelinde 78 milyon insan var. Siz 78 milyon insandan daha mı üstünsünüz? Bu ülkeye canını veren aziz şehitlerimizden daha mı üstünsünüz? Değerli AKP milletvekilleri, siz bunu içinize sindiriyor musunuz?

Abdülhamit gitti bir şey olmadı. Damat Ferit gitti bir şey olmadı. Enver Paşa gitti bir şey olmadı. Sizin üçlüde gitse bir şey olmaz. Siz gidin de millet rahat nefes alsın! Siz gitseniz ne, gitmeseniz ne? Siz değil, sizin ağababalarınız da, 7 sülaleniz de gitse,  Ne  bu devlet ne bu cumhuriyet yıkılmayacak, ilelebet payidar kalacaktır. Türk milletinin bağrında Mustafa Kemaller Tükenmez” diyerek sert konuştu.

Gereken Hükümetin İstifasıdır

Konuşmasında son olarak hükümeti istifaya davet eden CHP’li Vekil Topal; “Milli İstihbarat Teşkilatı, olmuş Milli İstirahat Teşkilatı, Başbakanlık olmuş boşbakanlık, Saray ne yapıyor? Anayasa tanımıyor. Parlamento tanımıyor. Ülkeyi tanımıyor, milleti tanımıyor. Ama Reza Sarraf’ı iyi tanıyor. IŞİD’in öfkeli çocuklarını iyi tanıyor. Artık gelinen noktada acilen yapılması gereken hükümetin istifasıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here