MHP İlçe Başkanı Gül; “Siyasi Otoriteye Bağımlı Kararlar Meşru Değildir”

0
51

ibrahim gül1Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Darbe Davası’yla ilgili açıklanan kararı değerlendirdi.

Siyasi otoriteye bağımlı, özel yetkili mahkemelerin verdiği kararların meşru olmadığını savunan MHP’li Gül; “İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yağmur gibi yağdırdığı cezaları sırf hukuka saygı adına hoş görmek, makul bulmak ve adaletle ilişkilendirmek nafile çaba olmanın ötesinde ahlaken de doğru değildir. Siyasi otoriteye bağımlı, özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar meşru değildir. Hukukun üstünlüğüne inancından şüphe edilen, bağımsız olmayan bu mahkeme kararları toplum vicdanını yaralamıştır. Bu nedenle, özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar hukuken, siyaseten ve ahlaken adil kararlar değildir” dedi.

Adaletin bir kez daha hançerlendiğini, taraflı, önyargılı bakışın bir kez daha kazandığını öne süren Gül; “Türk Silahlı Kuvvetleri açıklanan mahkeme kararlarıyla çok tehlikeli şekilde, hırpalanmış, suçlanmış, aşağılanmış ve daha da kötüsü saygınlığıyla oynanmıştır. Her şey bir yana, PKK’lı elebaşların tanık olarak dinlendiği, karartılmış delillerin kullanıldığı, gizli tanıkların belirleyici olduğu, belge ve bilgilerin tahrif edildiği bir dava sürecinin milli vicdanlarda karşılık bulması ve onay görmesi mümkün olacaktır. İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nce takdir ve tespit edilen anormal cezaların mutlaka tamiri şarttır. Adaletin bir nebze de olsa bu şekilde tesis edileceğine inanıyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here