Mezeler Yılbaşı Sofralarında Yerini Alıyor

0
86

Yılbaşı akşamına sayılı saatler kala, vatandaşlar da akşam hazırlıkları için koşturmaya devam ediyor. Kimi vatandaşlar eğlence mekânlarında kutlamalara hazırlanırken, kimi vatandaşlarda evlerinde açacakları sofrada aileleri ve sevdikleriyle beraber olmanın planını yapıyor.

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazlarından, bölgemize özgü mezeler de bugün yoğun bir talep görüyor. Mezem Antakya İşletmecisi Mehmet Ali Aksoy da, bugün sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşadıklarını, İskenderunluların taleplerini karşılamak adına akşam geç saatlere kadar çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Satışa sundukları meze çeşitlerinden söz eden Aksoy; “Yaklaşık 12-13 çeşit mezemiz mevcut. Bundan içinde karalahana turşusu ve süzme yoğurtla yapılan prenses, maydanoz tarator, havuç tarator, biber yoğurtlama (atom), babağannuç, mütebbel, humusumuz var. Bunların yanı sıra içli köfte, çiğköfte, sarma, lahmacun, biberli ekmeğimiz var, tavuk doldurmamız var. Kendi ürünlerimiz olan şalgamlarımız, turşularımız var. Bugün satışlarımız çok daha iyi, inşallah herkes aynı şekilde satışlarını yapar. Bugün akşam saat 21.00-22.00’a kadar hizmet vermeyi düşünüyoruz, yoğunluk yaşanırsa gece 12’ye kadar satışa devam edeceğiz.

Yeni yılın tüm halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Koronasız, yeni bir yıl diliyoruz. Umarım ekonomide düzelmeler olur ve rahatlarız inşallah” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here