Memlekette İşler Karışıyor

0
106

Vatandaşlarımız, 31 Mart 2019 günü Türkiye genelinde yapılacak olan yerel-mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gidecek. Tüm Türkiye genelinde siyasi adaylar belirlendi sayılır. Çoğu il ve ilçelerde bulunan aday adayları çok mücadele verdi ama çoğu da aday olamadı. Temayül beklentileriyle heyecanlananların beklentileri allak bullak oldu.

Cumhur ittifakı/Millet ittifakı diye siyasi partiler bu iki ittifak çerçevesinde birleştiler. Memleketimiz İskenderun’da Cumhur ittifakının adayı Fatih Tosyalı, Millet ittifakının adayı ise Dr. Yılmaz Şahutoğlu olarak belirlendi. Adaylar var güçleriyle çalışmalara başlamasının ardından, “İskenderun İttifakı” adı altında üçüncü bir aday ortaya çıkarak bu yarışta bende varım dedi. Üçüncü aday daha evvel İskenderun’da belediye başkanlığı yapmış ve İskenderun halkının çok yakından tanıdığı Mete Aslan’dı.

Geçmiş seçimlerde aradığı birliktelik parçalandığından, bazı dönem seçimlerde kıl payı İskenderun Belediye Başkanlığını rakip siyasi partilere kaptırmıştı. İttifaklarla bir yerlere varamayacağını anlayan Aslan, CHP ve İYİ Parti adaylığı konuşulduğu sırada beklemeyi yeğledi ve tüm adaylar açıklanınca ortaya çıkarak, Demokrat partiden 10 Şubat 2019 günü kendi adıyla anılan bulvarda hazırlattığı seçim bürosuyla ‘İskenderun ittifakı’ ile kalabalık seçmenlerine seslendi.

“…Ben niye aday oldum? Ben bu düzeni sevmediğim için aday oldum. İskenderun’da geziyorum ve halkımın gözlerine bakıyorum. Onların gözlerinde yapılan görevlerle ilgili samimiyetsizlik görüyordum. Ben görevi bıraktığımdan şu güne kadar İskenderun’da değişen hiçbir şey yok. İskenderun daha kötüye doğru gidiyor ve vatandaşlarımın duygularıyla aynı duyguları yaşıyordum.

Oturduğum evin terasından denize şarj edilen atık suların kokularını bende onlarla birlikte hissediyorum. Her çarşı yürüyüşümde bana seslenen vatandaşların şikâyetleriyle karşılaştığımdan dolayı ben İskenderun’a aday olmaya karar verdim. Şu an yanlış bir karar vermediğimi sizlerin bana göstermiş olduğunuz teveccühlerden anlıyorum…” diyerek kendisini dinleyenlere ve tüm kamuoyuna seslendi.

Mete Aslan’ın bekleyerek almış olduğu bu kararı demokrasimiz adına olumlu buluyorum. Bazı sözleri yerinde ve düşünülecek kadar da samimi…

Evet, bu sefer İskenderun, dişe diş büyük mücadele verilecek bir seçime şahit olacak. Cumhur İttifakının adayı Fatih Tosyalı, memleketimizde babası ve kardeşleriyle tırnaklarıyla bir yerlere gelmiş bir insan. Önemli olan ufak yatırımlarını biriktirerek yavaş-yavaş mesleklerinde başarıyı yakalayanlardır. Bugün Türkiye genelinde ve yurt dışında önemli yatırımları olan ve ülkemize katma değer kazandıran insanlardır. Haklarında en ufak dedikodu çıkmamış, hiçbir olumsuz sözler söylenmemiş. Arkalarında devletin gücü var.

Millet ittifakının adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu Özel Palmiye Hastanesinin başhekimi. Aynı zamanda başarılı bir cerrah! Onun hizmet verdiği hastalar bayağı çok. Tanınmış bir memleket insanı her ne kadar Samandağlı olmasına rağmen, şehrimizde görev yapan nadir insanlardan birisi.

Bir İskenderun insanı olarak dileğim; seçimlerde dostluk ve arkadaşlıkların hüküm sürmesidir. Seçim sonu insanlar birbirine kardeşçe bakmalı ve sonuçta memlekete hizmet edecek olan en iyi adayı halkımız seçmelidir. Ne olursa olsun samimiyet asla unutulmamalı. Güzel İskenderun siyasilerden beklenen hiçbir yardımı alamadı ama velâkin her şeyiyle bölgenin yıldızı olmaya devam etti.

Hatay ilinde sen ve ben çıkarları doğrultusunda Antakya hâkimiyeti doğrultusunda çoğu yatırımlardan elde edilecek bereketli çalışmalar yapılmadı. Hava meydanımız elimizden kaydı gitti. Arkasından öylece bakar kaldık. İskenderun ufaldıkça ufaltıldı, sanki bir minyatür balıkçı kasabası şekline dönüştürüldü. Bunun yanında Belen ve Arsuz’un sahaları genişletildikçe genişletildi. Tek bir hava alacak yerimizi kaldı oda kordon boyu. Oda olmazsa gerçekten yandık. Ben tüm adaylara üstün başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kazanan İskenderun olsun..!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here