Melekler, İkincilikle Yetindi!

0
113

bayan basketbol (53)bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisi üçüncü maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, 2015-2016 Sezonunun Şampiyonu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisi üçüncü maçından da galibiyet çıkaramadı. Seride 2-0 geriye düşen Hatay temsilcisi, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımıyla Pazar günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. 3. maçtan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk şansını sürdürmek isteyen Hatay’ın Melekleri ancak ikincilikle yetinebildi.

Sezon boyunca ortaya koyduğu istikrarlı performansla başarıdan başarıya koşarak ilimizin gururu olan Melekler, müsabaka öncesinde sahaya “Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun” yazılı pankartla çıktı.

bayan basketbol (51)

Ligi ilk iki sırada bitirip play-off müsabakalarında da aynı başarıyı devam ettiren iki güçlü takımın çekişmeli maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Anna Vajda, Bahar Öztürk ve Natalie Hurst’un yıldızlaştığı ilk çeyrekte dış atışlardan sayılar üreten Hatay’ın Melekleri, müthiş alan savunmasıyla rakibine göz açtırmayarak ilk çeyreği 28-13’lük farkla önde kapattı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan tecrübeli Fenerbahçe’nin üst üste bulduğu sayılarla, ilk çeyrekte yakaladığı 15 sayılık farkı koruyamayan temsilcimiz, ilk yarıyı 39-33’lük skorla geride tamamladı.

bayan basketbol (52)

Üçüncü periyotta taraftarı önünde daha derli toplu bir oyun sergileyen Hatay BŞB, adam adama savunma yaparak kıyasıya mücadelesiyle Bahar Öztürk ve Natalia Hurst’un de dış atışları ile Courtny Paris’in pota altından bulduğu sayılarla skoru son çeyrek öncesinde 50-50’lik denge getirerek maça yeniden ortak oldu. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçın son çeyreğinde saha ve seyirci avantajını arkasına alan Hatay’ın Melekleri güçlü Fenerbahçe’ye oyununu kabul ettirerek son saniyelere dek taşıdığı galibiyet umutlarını istediği gibi noktalayamadı ve müsabakadan 68-66 yenik ayrıldı.

Şampiyonluk Umutlarını Gelecek Sezona Erteledi

Ortaya koyduğu mücadeleyle taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin takdirini kazanan Hatay’ın Melekleri, mütevazı kadrolarla büyük başarılar elde edilebileceğinin en somut örneğini Final’e adını yazdırarak gösterdi. Ve şampiyonluk hayallerini önümüzdeki sezona ertelemiş oldu.

bayan basketbol (54)

Play-Off Final serisinde 3-0’ı yakalayarak bilyoner.com Kadınlar Basketbol Liginde kupanın sahibi olan Fenerbahçe, nefes kesen mücadelenin sonunda Hatay BŞB’nin başarılı oyuncularını alkışlarken, Hatay BŞB basketbolcuları da şampiyon olan Fenerbahçeli basketbolcuları centilmence tebrik etti.

68-66’lık skorla 2015-2016 sezonu bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligini ikinci sırada tamamlayarak büyük bir gururu daha Hatay’a yaşatan Melekler, madalyalarını taraftarlarının “En Büyük Hatay” tezahüratları eşliğinde TBF temsilcisi Bahar Akgün ve Başkan Savaş’ın ellerinden aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here