Melekler Gücüne Güç Katıyor!

0
162

Kadınlar Basketbol Ligi temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hülya Çoklar ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulübün Basketbol Şube Sorumlusu Serhat Bayraktar, 22 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe altyapısında yetiştiğini, milli oyuncunun geçen sezon ise Canik Belediyespor’da forma giydiğini belirtti.

Bayraktar, takıma yeni ve tecrübeli oyuncuları kazandırmaya devam edeceklerini aktararak; “Geçen sezon 4.5 sayı, 4.4 ribaunt ortalamalarını tutturan milli oyuncumuza, yeni yuvasında başarı diliyorum” dedi.

1995 doğumlu ve 1.88 metre boyundaki genç pivot, Kadınlar Basketbol Liginde oynadığı 26 maçta, 19.5 dakika, 4.8 sayı, 4.5 ribaund, 0.5 asist, 0.5 top çalma ve 0.3 blok ortalamalarını tutturmuştu. Fenerbahçe alt yapısından yetişen Çoklar, 2012-2016 yılları arasında Sarı-Lacivertlilerin A Takım ve Fenerbahçe Gelişim Takımlarında forma giymişti.

Dört Oyuncu Sözleşme İmzalamıştı

Öte yandan, temsilcimiz Belçikalı Hind Ben Abdelkader ile 1 yıllık, WNBA tarihinde en iyi üç sayılık atış yüzdesine sahip oyuncularından biri olan point-guard Leilani Mitchell ile de 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Sezona Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneğinde başlayan ve ardından Girne Üniversitesi’ne kiralanan Merve Aydın ile geçen sezon Canik Belediyespor forması giyen Ukraynalı 1987 doğumlu milli takım oyuncusu Viktoria Mircheva da Hatay Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamışlardı.

Hurst ile Snytsina Takımdan Ayrılmışlardı

Son iki yılda fevkalâde bir performans ile gönülleri fetheden 1983 doğumlu 1.63cm boyundaki oyun kurucu Natalie Anne Stevens Hurst ise yeni sezonda kadroda düşünülmediği için takımdan ayrıldı. Temsilcimizde 2 sezondur görev yapan 1985 doğumlu ve 1.88 boyundaki Belaruslu forvet Katsiaryna Snytsina da takımdan ayrılan bir başka isim oldu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here