Melekler, Gücüne Güç Katıyor!

0
199

Kadınlar Basketbol Süper Liginde mücadele eden temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersekli oyuncu Marica Gajic ile anlaştı. Amerikalı oyun kurucu Alexis Jones ile de gelecek sezon için anlaşmaya varan Hatay temsilcisi, Belaruslu başarılı oyuncu Katsiaryna Snytsina ile gelecek sezon için de anlaşmaya vardı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Serhat Bayraktar, Mersin Büyükşehir Belediyespor’da başarılı bir sezon geçiren Bosna Hersekli forvet Marica Gajic’le 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi. Bayraktar, 1.90 metre boyunda 23 yaşındaki genç oyuncunun 2017-2018 lig sezonunu 12.2 sayı 10.5 ribaunt ortalamalarıyla tamamladığını belirterek, oyuncunun bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda da 14.2 sayı, 12.4 ribaunt ortalamaları yakaladığını dile getirdi. Marica’nın genç ve yetenekli oyuncu olduğunu vurgulayan Bayraktar; “Takımımız Gajic ile daha da güçlendi. Umuyorum hem ligde hem de FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde bize büyük katkı sağlayacak” dedi.

Amerikalı Oyun Kurucu Alexis Jones Hatay’da

Hatay Büyükşehir Belediyesi ayrıca Amerikalı oyun kurucu Alexis Jones ile de gelecek sezon için anlaşmaya vardı. Avrupa kariyerine İspanya ligi takımlarından Al-Qazares Extremadura’da başlayan genç oyuncu, burada forma giydiği 11 maçta 21.6 sayı, 3.8 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları yakalamayı başardı. Sezonun ikinci yarısını ise İsrail ligi takımlarından Elitzur Ramla’da geçiren Amerikalı yıldız, sezonu dördüncü bitiren takımının final oynamasında büyük rol oynamış ve takımıyla çıktığı 15 maçta 16.8 sayı, 5.7 ribaund ve 5.4 asist ortalamalarını yakalamıştı.

İç Transferde İmzalar Atılıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesinde başarılı maçlar çıkartan Kazak asıllı Belaruslu oyuncu Katsiaryna Snytsina ile de gelecek sezon için anlaşma sağlandı. Diğer yandan Hind Ben Abdelkader ve Hülya Çoklar’la iki yıllık sözleşme yenileyen temsilcimiz, sözleşmeleri biten Merve Aydın, Courtrey Lynne Paris ve Özge Yavaş’la yeniden masaya oturularak anlaşma zemini arayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here