Melekler Finale Göz Kırptı

0
83

Bu sezon hem Ligde hem de Avrupa’da söz sahibi olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, EuroCup yarı final ilk maçında evinde İtalya temsilcisi Reyer Venezia’yı ağırladı. İki güçlü takımın mücadelesinde gülen taraf 74-54’lük skorla Hatay’ın Melekleri oldu.

Taraftar desteğini arkasına alarak mücadeleye başlayan Melekler, pota altından bulduğu sayılarla skor üretti. Yaptığı agresif savunmayla rakibini dış atışlara zorlayan Mavi-Beyazlılar, ilk çeyreği 17-12 önde tamamladı. İkinci çeyreğe etkili başlayan taraf yine ev sahibi oldu. Abdelkader’in üç sayı çizgisinin gerisinden ve Snytsina’nın hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla farkı iyice açan temsilcimiz soyunma odasına 16 sayılık farkla 37-21 üstün girdi.

İkinci yarıya her iki takım da hızlı başladı. Hataylı basketbolcular boyalı alanı etkili kullanarak skor üretirken, bu çeyreğe damga vuran isim Snytsina oldu. Başarılı oyuncu hem hücumda hem de savunmada fark yaratan oyunuyla çeyreği domine ederken, takımının üçüncü çeyreği 56-41 üstün tamamlanmasına büyük katkı sağladı.

Maçın final çeyreği adeta nefesleri kesti. Temsilcimiz skor üretmekte zorlansa da rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. Etkili oyununu maçın sonuna kadar sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, parkeden 20 sayılık farkla 74-54 galip ayrıldı.

Gerek maç öncesi, gerekse maç esnasında hiç durmadan takımına sahip çıkan ve destek olan Hataylı basketbol severler galibiyeti takımlarına getiren büyük unsur oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here