Melekler, Beşiktaş’ı Devirdi: 88-72

0
91

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Basketbol Süper Liginin 4. haftasında, kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Pazar günü Antakya Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı 88-72 kazanan Hatay’ın Melekleri, 4’te 4 yaparak yoluna kayıpsız devam etti.

Hafta içi oynadığı EuroLeague maçının ardından ligde Beşiktaş’ı ağırlayan Hatay’ın Melekleri maça hızlı başladı. Abdelkader ve Cansu Köksal ile skor üreten Mavi-Beyazlılar ilk çeyreği 34-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de aynı tempo ve enerji ile başlayan Hatay temsilcisi, yıldız oyuncusu Abdelkader ile skor üretmeye devam etti. Rakibini savunmada durduran ve farkı açan ev sahibi, soyunma odasına 53-28 üstün girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da mücadele gücü yüksek oyuna sahne oldu. Taraftarının desteğini arkasına alarak oyunu domine eden temsilcimiz üçüncü çeyreği 76-47 galip tamamladı. Final çeyreğinde rakibinin kendisini yakalamasına fırsat vermeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi mücadeleyi 16 sayı farkla 88-72 kazandı.

Hind Ben Abdelkader, attığı 37 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, 18 sayı üreten Cansu Köksal da galibiyette önemli rol oynadı.

Melekler EuroLeague’de Sonunu Getiremedi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague’in ikinci hafta karşılaşmasında Letonya temsilcisi TTT Riga’yı konuk etti. Mücadeleyi 74-77’lik skorla kaybeden Hatay’ın Melekleri, Avrupa arenasındaki ilk yenilgisini de almış oldu. Temsilcimiz ilk çeyreği 21-18 önde tamamladı. Mavi-Beyazlılar, Abdelkader’in son saniyede serbest atışlardan bulduğu sayılarla da soyunma odasına 41-39 önde girdi. Başa baş ve çekişmeli geçen üçüncü çeyrek de 57-54 temsilcimizin üstünlüğü ile tamamlandı. Son çeyrek ise adeta nefesleri kesti. Savunmada adam paylaşımını iyi yapan ve hücumda yakaladığı pozisyonları değerlendiren Letonya temsilcisi, karşılaşmayı 77-74 kazandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here