Meclis Üyeleri de Belli Oluyor!

1
97

meclis dağılımı130 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte, Büyükşehir Başkanları ile ilçe belediye başkanlarını seçilirken, belediye meclis üyeleri de belli oldu. İskenderun’da Belediye Başkanlığı koltuğuna Ak Partili Seyfi Dingil otururken resmi olmayan sonuçlara göre belediye meclisi de şu isimlerden oluştu;

Ak Parti belediye meclis üyeleri; 1- Mehmet Dönmez, 2- Bülent Özer, 3- Halit Akıncı, 4- Filiz Özçörekçi, 5- Ahmet Sarı, 6- Musa Saraçoğlu, 7- Osman Mesci, 8- Hıdır Güneş, 9- Abit Erol, 10- Reşat Beyazıt, 11- Musa Bayırlı, 12- Mehmet Başlak. Artı kontenjan; Emin Dönmez, Reşat Çağlar ve Erdal Böncüoğlu.

CHP belediye meclis üyeleri; 1-Gazanfer Dik, 2- Mustafa Alper Menteşoğlu, 3- Müge Kılıç, 4- Seydi Karakuş, 5- Özer Çağşar, 6- Alaattin Tulum, 7- Fatma Korçak, 8- Gülden Özdemir, 9- Hakan Ilgın, 10- Yılmaz Öztürk, 11-Gazi Tümkaya.

MHP belediye meclis üyeleri; 1-Nazmi Ceylan, 2- Bekir Bozdoğan, 3- Muhittin Kara, 4- Emir Selim Yazar, 5- Osman Çolak ve 6- Adnan İşler.

1 YORUM

  1. İskenderun merkez mahallelerinde 2009 seçimlerine göre MHP oylarını 15 binden 23 bine % 55 artırdı .CHP oylarını 32 binden 43 bine % 35 artırdı.Ak parti ise 33 binde kalarak yerinde saydı.Türkiye geneli ve Hatayda ortalama % 8 oy artışına rağmen iskenderunda Milletvekili Orhan Karasayarın kirli siyasetine duyulan tepkiler nedeniyle artış olmadı.Çok sevilmesine rağmen ilerde önümü tıkar düşüncesiyle ilçe başkanı Ugur Ferizi Orhan Karasayarın büyükşehiri bahane ederek görevden aldırması ve İstifa ederim tehdidiyle aday olarak açıklanan Mehmet Soydanın yerine Seyfi Dingili aday yaptırması İskenderuda AK partiye 8-10 bin oy kaybettirmiş bu sonuç büyükşehiri 4 bin oyla kaybetmemize neden olmuştur.CHP nin çok güçlü oldugu beldelerin Arsuz adıyla ilçe yapılması ve AK partinin güçlü olduğu beldelerin mahalle olması ile alınan 18 bin oyla İskenderun belediyesi kazanılmış olsa da aslında kaybeden Büyükşehir olmuştur.Şehir haritasında yapılan bu degişilikle İskenderunun kazanılmaması zaten mümkün degilken oylarda artış olmaması manidardır.15 ilçenin 11 ini alan Ak parti 10 ilçede oylarını büyük oranda artırırken İskenderunda kan kaybetmiş ve Büyükşehirin kaybedilmesinde başrol oynamıştır.Bu durumu daha evvelde merkezimize iletmiştik…Seçmenimizin tepkisi aynen gerçekleşti ve haklılığımız ispatlandı…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here