“Kütüphaneler Kültür Merkezleridir”

0
73

kütüphane haftası450’nci Kütüphane Haftası Etkinlikleri…

1-6 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle dün İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman önderliğinde Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk sunma programının ardından İskenderun Halk Kütüphanesine geçildi. Burada bir konuşma yapan Kütüphane Müdürü Leyla Yaman, kütüphane haftasının, milli kültür mirasımızı yaşatan, kuşaktan kuşağa aktaran, insanlığın kültür ürünlerini toplumun yararına sunan, tanıtan kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Kütüphanelerin, insan tarafından yaratılan her çeşit sanat, bilim ve kültür ürünlerini gene insana taşıyan kültür istasyonları olduğunu ifade eden Yaman; “Günümüzde kütüphaneler, sadece kitapların muhafaza edildiği bir yer olmaktan çıkarak, kitap okurken, alırken, internette sörf yaparken okuyucuların birbirleriyle karşılaştığı sosyal bir mekân olmasının yanında her çeşit serginin açıldığı, konferansların, tartışmaların, tanıtımların, anmaların yapıldığı, bilgi ve görgüyü arttıran filmlerin gösterildiği kültür merkezlerine dönüşmüştür” şeklinde konuştu.

kütüphane haftası5

50. Kütüphane Haftasını ‘Hayat Boyu Kütüphaneler’ başlığı altında kutladıklarını ifade eden Yaman; “Bilgi ve teknoloji çağında kütüphanelerin gelişen teknolojiye yabancı kalması elbette ki düşünülemez. Kütüphanemizde yetişkin ve çocuklar için ayrı-ayrı internet erişim merkezimiz bulunmakta olup okuyucularımız kablosuz internet ağı ile kişisel bilgisayarlarından da internet erişimi sağlayabilmektedir. 2014 yılında halk kütüphaneleri KOHA Otoasyon Programına geçmiştir. Bu program vasıtasıyla okuyucularımız kütüphanemizde bulunan kaynaklara kolayca ulaşabilmekte, Bakanlığımız, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı tüm halk kütüphanelerimizde bulunan kaynakları da tarayabilmektedirler” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından örnek okuyuculara ve öğretmenlere ödülleri verildi. İlçe kütüphanesinden emekli olan personele plaket takdim edilmesinin ardından Kitap Sergisi gezildi. Programda son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Enstrümanlı müzik dinletisi ve ardından da kokteyl gerçekleştirildi.

Programa, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun da katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here