Mansuroğlu; “Siyasi Partiler Demokrasinin Temel Taşıdır”

0
186

CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu; “Siyasi Partiler Demokrasinin Temel Taşıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yöneticileriyle; bazı siyasi partilerin ilçe yöneticilerini ziyaret etti. Ülke gündeminin değerlendirildiği ziyaretlerde yaklaşan seçimlere ilişkin görüşler de paylaşıldı

Siyasi Partilerin demokrasinin temel taşı olduğunu ve görüş ayrılıklarına rağmen ülkeyi ilgilendiren konularda ortak bir zeminde buluşmanın erdemlik olduğunu vurgulayan CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ve beraberindeki heyetin ilk durağı İyi Parti İskenderun ilçe teşkilatı oldu. İlçe başkanı Hakan Onfidan ve yöneticiler tarafından karşılanan CHP heyeti ziyaretlerinin hem nezaket hem de ülke sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacı taşıdığını ifade ettiler.

CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu demokrasiye inanan herkesin her siyasi düşünce ve siyasi oluşuma saygı duyması gerektiğini belirterek; “Partimizin Kurultay süreci nedeniyle ziyaretimiz biraz geç oldu. Siyesi yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi. Yaşanabilir bir kent ve ülke özlemi içerisinde olduklarını kaydeden Mansuroğlu; “Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Huzur ve güven içerisinde bir arada kardeşçe yaşayabildiğimiz bir kent ve düşüncelerin özgürce ifade edildiği demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir ülkeyi çocuklarımıza miras olarak bırakmak öncelikli hedefimizdir” şeklinde konuştu.

İyi Parti’nin bir kitle ve halk hareketi olduğunun altını çizen İlçe Başkanı Hakan Onfidan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi; “Kuruluş felsefemiz itibariyle kırmızı çizgileri olan bir partiyiz. Atatürk ilkeleri ve misak-ı milli sınırlarımız önceliğimizdir. Kavga siyasetini bir kenara bırakarak farklılıklarımızı konuşmak ve tartışmak yerine ortak değerlerimizi yüceltmeliyiz. Sahip olduğumuz en yüce değer vicdanımızdır.”

Saadet Partisi ilçe binasında başkan Halil İbrahim Çelik ve yöneticiler tarafından karşılanan CHP heyeti; ağırlıklı olarak 2019’da yapılacak olan yerel genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri konularında görüş alışverişinde bulundu.

HDP ilçe eş başkanları Ahmet Çahan ve Muhsine Taşar ve yöneticilerle yapılan sohbette ise seçim ve sandık güvenliği konularında görüşler paylaşıldı. CHP heyetinin son durağı Büyük Birlik Partisi ilçe binası oldu. İlçe başkanı Hulusi Uğur’la bir araya gelen CHP heyeti ülke gündemini ilişkin görüşlerini paylaştılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here