Mansuroğlu; “Bu Kongreler, İktidar Kongreleridir”

0
231

CHP İskenderun İlçe Örgütü Kongresini Gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz hafta sonu olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimlerde Yusuf Mansuroğlu yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

İsa Taş Toyota Plazada gerçekleştirilen kongreye, CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Eski Bakan Nihat Matkap, Hatay Milletvekilleri Dr. Birol Ertem ve Serkan Topal, eski milletvekilleri Fuat Çay, Aziz Yazar, Refik Eryılmaz, Haydar Demirtaş, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, milletvekili adayları, Ak Parti, MHP ve İyi Parti ilçe başkan ve yöneticileri, CHP diğer ilçe başkan ve yöneticileri, CHP İskenderun kadın kolları, gençlik kolları, ilçe delegeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına PM Üyesi Ali Öztunç, katip üyeliklerine ise İmam Kılınç ve Seren Mansuroğlu seçildi.

Kısa bir açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından söz alan CHP Parti Meclis Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP’li belediyelere yapılan müdahalelere değinerek; “Birkaç gün önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin faşist anlayışı bu defa Cumhuriyet Halk Partili belediyelere dalmak istedi. İstanbul’da Ataşehir belediyemize bir anlamda siyasi bir suikast gerçekleştirildi, siyasi bir operasyon yapıldı. İskenderun’dan sesleniyoruz; Ey Recep Tayyip Erdoğan senin Cumhuriyet Halk Partisi’ne gücün yetmez. Sen istediğin kadar uğraş. Cumhuriyet Halk Partisinde hırsızlık, yolsuzluk, bulamazsın. Hırsız arıyorsan, önce sağına bak, sonra soluna bak, Ankara’da görevden aldığın Melih Gökçek’e bak, İstanbul’da Kadir Topbaş’a bak, gel Antakya belediye başkanına bak, İskenderun belediye başkanına bak. Eğer görevden uzaklaştırma yapacaksan önce kendi pisliğini temizleyeceksin. İskenderun ve Antakya Belediye Başkanları ile ilgili her türlü söylenenler ortada. Her şey ortada, net, açık iken sen Cumhuriyet Halk Partili belediyelere girmek istiyorsun. Niye? Zarrab konuştu diye, bütün derdi Zarrab. Bir de genel başkanımızın açıkladığı Man davası var. Paralar gitmiş gelmiş, milyonlarca dolar… ‘Bir yüzükle siyasete başladım. Eğer bir gün bu yüzüğüm dışında başka bir servetim olduğu söylenirse bilin ki çalmışımdır’ diyen Tayyip Erdoğan’ın çocukları gemiciklere biniyorlar, adacıklarda işyerleri kuruyorlar. Man Adası’ndaki gelişmeler belli.

 

Eskiden Osmanlı’da bir Lale Devri vardı, bunlarda sülale devri var, bunlar sülale devrinde sülalecek götürüyorlar. Peki bunlara karşı direnecek miyiz, evet direneceğiz. Asla teslim olmayacağız. Cumhuriyet Halk Partililer bugüne kadar teslim olmamıştır, bundan sonra da teslim olmazlar” şeklinde konuştu.

İskenderun kongresinin hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Öztunç; “2019’da seçimler var ama bu gidişat gösteriyor ki erken seçim geliyor. Erken bir seçime hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu kapsamda bizim ilçe kongrelerimiz, il kongrelerimiz, bu seçime hazırlık kongreleridir. Bu kongreler iktidar kongreleridir. İktidar kongreleri olmak zorundadır. Aramızda kırgınlığı, küskünlüğü bırakmamız gerekiyor. Kırgınlıkları bırakacağız, önce gemiyi kurtaracağız, gemiyi kurtardıktan sonra kendi aramızda yine gerekirse otururuz konuşuruz, tartışırız. Ama önce gemiyi yüzdürmemiz gerekiyor” dedi.

Partiyi Yıpratacak Şeylerden Kaçınmalıyız

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, parti içinde ‘bir’ olmanın önemine vurgu yaparak; “Cumhuriyet Halk Partisinde kader birlikteliği yapacağımız arkadaşlarımız için, böbrekde veririz, kalp de veririz, kanda veririz, gerekirse onlar içinde ölürüz. Çünkü yol arkadaşlığı yapacağınız arkadaşlarınız için bunu yapacaksınız. Partiyi yıpratacak şeylerden, kaçınmamız gerekiyor.

Ali İsmailler, Ahmet Atakanlar, Abdocanlar faşizmin tetikçileri tarafından katledildi. Tıpkı darağacına giden Denizler gibi, Mahirler gibi… Peki bizler bu ablukayı nasıl dağıtacağız? Nasıl yok edeceğiz? Biz birbirimizi seveceğiz, birlikte, dayanışma ile mücadele edeceğiz. Şu anda Cumhuriyet tarihinin en çetrefilli sürecini yaşıyoruz, bir yol ayrımındayız, büyük bir kavşak var. Nasıl bu kavşağı geçeceğiz. Cesaret lazım. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Denizlerin, Ali İsmail’in, Ahmet Atakan’ın cesareti lazım bize. Biz bunu birlikte başaracağız. Kar taneleri nasıl birbirine zarar vermeden bir araya geliyorsa, açık ve şeffaf olacağız. Samimi ve dürüst olacağız. Çünkü devrimcilik bunu gerektirir. Devrimci olmak birbirini sevmektir, paylaşmaktır, birbiri için ölmektir. 2019 yerel seçimlerde ve genel seçimlerde hak, hukuk, adaleti yeniden tesis edeceğimiz seçimlerde, iktidar olmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

“Bu Dönemi Muhakkak Kazanacağız”

Önümüzdeki seçimlerde İskenderun Belediyesine CHP bayrağını dikeceklerini vurgulayan Eski Bakan Nihat Matkap ise; “İskenderun Belediyesi’ne yakışmayan o bayrağın 2018’de en kısa zamanda indirileceğini ve oraya Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dikileceğine yürekten inanıyorum. İskenderun’a İskenderun Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin dışında hiçbir bayrak yakışmıyor. Geçen dönemi kaybettik ama bu dönemi muhakkak kazanacağız. Siz muhakkak iktidarda olmak zorundasınız.

Bu kongremizi Türkiye siyasi gündeminin çok yoğun olduğu, hareketli olduğu bir dönemde yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne AKP tarafından çok yoğun topyekün bir saldırının yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partililerin artık alarma geçmesi gerekiyor. Türkiye’de çarpık bir yapı var şu an. Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı kimliği ile bizim Genel Başkanımıza ve partimize inanılmaz hakaretlerde bulunuyor. Kendisine cevap verdiğimizde ‘Ben cumhurbaşkanıyım sen bana cevap veremezsin’ diyor. Bu faşist bir yönetim. Sen istediğin gibi konuşacaksın ama sana cevap verdiğimiz zaman bu cumhurbaşkanına hakaret olarak kabul edilecek. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle çarpık bir sistem yok” şeklinde konuştu.

“İktidar Şarkısını Birlikte Söyleyeceğiz”

Kongrede son olarak konuşan Yusuf Mansuroğlu da, kaldıkları yerden çalışmaya durmadan devam edeceklerini ifade ederek; “Bir yol kazası geçirdik, İskenderun Belediyesi’ni kaybettik. Ben bunda hiçbir zaman tek bir suçlu aramadım. Hepimiz bu konuda kusurluyuz, hepimizin suçu var. Demek ki iyi çalışmamış, kendimizi anlatamamışız, ya tabanla bütünleşememişiz ya örgütle bütünleşememişiz. Ama gerçekten gelirken önce yerel iktidar, arkasında genel iktidar hedefimiz vardı Bunların ilk ayağı da 2018’de olacak gibi. Biz İskenderun Belediyesi’ni bu aydınlık yüzlü insanlarla beraber alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Asla ve asla, ilçe yönetim kurulu başkanı olarak ben, ilçe yönetim kurulu üyelerim hiçbir adayımız arasında bir ayrıştırma, bir öne çıkarma, bir kayırma kesinlikle yapmayacağız. Buna namus ve şeref sözü veriyorum. Bu memlekette ismi ne olursa olsun, aday kim olursa olsun, benim başımın, örgütümün başımın tacıdır. İsim mevzubahis değil. Kim çıkarsa çıksın, genel merkezimiz layık görmüş ise bize onun arkasında durmak ve önünü açmak düşer. Bize bu yakışır, biz bu sözü veriyoruz. Çalışacağız, kazanacağız, iktidar şarkısını birlikte söyleyeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iki ayrı sandıkta oy kullanıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Yusuf Mansuroğlu yeniden başkanlığa seçilirken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; “Yılmaz Akbay, Nalan Akkülah, Fatin Bereketoğlu, Fuat Çıkan, Semir Çıtanak, Yusuf Gökay, Haydar İnkaya, Aydın Deniz Karataş, Nermin Kaynar, Nurettin Layık, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Selen Saraç, Bülent Şimşek, Şirin Toğargör, Selva Yangın.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu da beraberindeki kalabalık bir grupla CHP İlçe Başkanlığı seçimine katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here