Emniyetin, Kaçakçılık ve Narkotik Operasyonları Devam Ediyor

0
133

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünce aralık ayının ilk haftasında Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar kapsamında yapılan operasyonlarda toplamda 8 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı açıklandı.

01/12/2017 ile 08/12/2017 tarihleri arasında Kaçakçılık Suçları kapsamında 3 olay meydana geldiği, söz konusu olaylara yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerince başarılı bir operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi.

Söz konusu operasyon neticesinde 5 şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, değişik markalarda 12.070 gümrük kaçağı sigara, 269 kg. gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildiği ve nargile tütünü imalatında kullanılan materyallere de el konulduğu belirtildi.

Aynı tarihlerde Narkotik Suçlar kapsamında 3 olay meydana geldiğini belirten emniyet ekipleri, söz konusu olaylara yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Grup Amirliği ekiplerince başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini kaydettiler. Söz konusu operasyon neticesinde 3 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda şahıslar hakkında yasal işlem yapılmasının müteakibinde serbest bırakıldığı, 8 gram Esrar maddesi ile 10 adet Extasy uyuşturucu hap maddesine de el konulduğu ifade edildi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Halkımızın güven, huzur ve sükûnu başta olmak üzere, gençlerimizin ve çocuklarımızın, kötü ve zararlı alışkanlıklardan  (alkol düşkünlüğü, uyuşturucu madde bağımlılığı, suç işleme, kumar ve benzeri kötü ve zararlı alışkanlıklar) korunması amacıyla yürütülen çalışmalar titizlikle ve hassasiyetle sürdürülmektedir.

İlçemizde başta kolluk kuvvetleri ve istihbarat birimleri olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca vatandaşlarımızın güven, huzur ve sükûnu için özveri ve uyum içerisinde görev ifa edilmekte olup, bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlar ile yürütülen çalışmalarımız aynı kararlılık ve ciddiyetle devam edecektir.” (İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here