Mansuroğlu; “Halkımızı Uyarmaya Devam Edeceğiz”

0
115

chp-aciklama7CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Halkımızı Uyarmaya Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Başkanlık sistemi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

CHP olarak tabandan tavana tüm partililerin Başkanlık sistemine karşı olduğunu önemle vurgulayan Mansuroğlu; “Cumhuriyetin kuruluş amacı; tek adam yönetimine son verip, çoğulcu demokrasiyi getirip, bireyin özgürlüğünün önünü açmaktı. Şu andaki iktidar Osmanlı zihniyetiyle geçmişteki rejimi bir daha hayata geçirmek için her türlü entrikayı çeviriyor. CHP Genel Başkanımız ve örgütümüzün tamamı ile başkanlık sistemine karşı çıkıyoruz. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin kendisinde olduğu ülküsünde devam ediyoruz. Başkanlık sistemi konusunda halkımızı defalarca uyardık uyarmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkanlık sisteminin Türk Milletine tamamen uzak bir sistem olduğunu kaydeden Mansuroğlu; “Geçmişte Osmanlı zamanında padişahlar zamanında getirilen başkanlık sisteminin Türk milletine uyum sağlayacağını düşünmüyorum. Türk halkına tamamen uzak bir sistem. 93 yıldır cumhuriyetle iç içe yaşamış bir toplumuz, bu konuda taviz vermeye hiç niyetimiz yok” dedi.

Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Mansuroğlu; “Devlet Bahçeli önemli bir devlet adamıdır, bu konuda neden böyle bir açıklama yaptığına anlam veremiyorum, başkanlık sistemine karşı olduğunu söylüyor ama bunun halka sorulması gerektiğini söylüyor. Bir ikilem içerisinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

OHAL döneminde olunması nedeniyle çıkarılan KHK’lara da değinen Başkan Mansuroğlu; “KHK’ları tek adamlı yönetime gidiş olarak görüyoruz. Üniversitelerdeki rektör seçimleri de iptal edildi. Tamamen Cumhurbaşkanının 2 dudağı arasında. Fiiliyatta başkanlık sistemini şu an yaşatmaya çalışıyorlar. Demokrasiden yana, cumhuriyetten yana dim dik ayakta durduk. Darbe girişimcilerinin hiç birinin affedilmesinden yana değiliz. Fakat bu işler tamamen hukuk ölçüsü içerisinde olmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here