Lütfü Savaş İçin Hazırlanan Sözde Karalama Vidosu ve Gerçekler…

0
378

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın aleyhine olduğu sanılan bir video paylaşımı geçtiğimiz haftadan bu yana sosyal medyada paylaşılıyor. ‘Dedi ki Yoh Yoh’ şarkı sözleri bu videoya uyarlanmış. Videoya uyarlanan sözler şöyle;

“Aşı yersin iş yapmasın. Dedi ki çok.

Söz verirsin hiç tutmazsın. Dedi ki çok.

Üstüne de arlanmasın. Dedi ki çok.

Altyapı, park, içme suyu… Dedi ki yok. Söyledi yok yok.

Dedim bu vızıldayan ne? Dedi sinek.

Dedim nehirde yüzen ne? Dedi inek.

Dedim, köylere gidek mi? Dedi gidek.

Gidemedik o köylere çünkü yol yok yok.

Çünkü yol yok yok.

Battı çıktıda batırdın milyonları

Birbirine kattın şehri ve yolları.

Kör mü sandın bunu gören insanları.

Dedim yüzün kızardı mı?

Dedi ki yok yok. Dedi ki yok yok. Söyledi yok yok.

Dedim bak Asi kokuyor. Dedi yalan.

Dedim yollar hep çukur. Dedi dolan.

Dedim geri ne bıraktın? Dedi talan.

HADO sefere çıktı mı? Dedi ki yok yok.

Söyledi yok yok.

Hatay senden kurtulacak, bu oldu şart.

Cumhur sana gösterecek kırmızı kart.

Hizmet için milattır. 31 Mart.

O boş laflarına doyduk. Karnımız tok tok…”

*Lütfü Savaş’ın Hizmet Videosunun Özeti 4 Saat Sürer

Bu sözde karalama videosu 4 dk. 40 saniye sürüyor. Oysa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının Hatay Büyükşehir Belediyesi dönemine sığdırdığı hizmetler bırakın 4 dakikayı, özet olarak 4 saatlik, tümüyle  44 saatlik videolarla ancak anlatılır. Bilindiği üzere ilimiz genelindeki köylerimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kurulması neticesi mahalle oldu. Bugün Hatay’da, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alan tam 590 mahalle var. Bunların bir kısmı eskiden köy olarak anılırken şimdi hepsi mahalle olarak anılır oldular. Kırsalda kalan eski adıyla köy yeni adıyla mahallerimizde inanın yığınla hizmet var. Köy yollarının yanı sıra yayla yolları bile asfaltlanmış ya da parke taşıyla döşenmiş durumda. Su, büz, döşeme, altyapı hizmeti, su kanalları, aklınıza gelen tüm hizmetler köylerde ve yaylalarda önemli ölçüde tamamlanmış durumda. Elbette bazı noksanlar ve yetersiz kalan projeler olmuş olabilir. Onlarda zaman içinde tamamlanır diye düşünüyorum.

*Her Köyde, Her Bölgede Mıntıka Sorumlusu Var

Lütfü Savaş başkan, özellikle kırsaldaki mahallere yani köylere ulaşmak adına hemen her mıntıkada kendine o yöreyi avucunun içi gibi bilen bir mıntıka sorumlusu bulmuş. Muhtarla birlikte o sorumlular bekledikleri hizmetleri her fırsatta Lütfü başkana ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Daire Başkanlarına bildirmişler. Sonuç olarak ortaya olabildiğince, yetiştiğince güzel hizmetler ve projeler çıkmış.

Bunca iş bunca hizmet görülürken mutlaka kimi muhtarların küskünleri, alınganlıkları olmuş, mıntıka sorumluları ile, muhtarlar arasında hafif yollu çekişmeler olsa da Lütfü Savaş başkan gönülleri almayı ve dengeyi bulmasını bilmiştir.

Bugün artık Lütfü Savaş kırsalda en az ilçe merkezilerindeki gibi güçlüdür. Köylü, on yıllardır yeterince alamadığı can alıcı hizmetleri son beş yılda Lütfü savaş eliyle alır olmuştur. Köylü gözüyle şahit olduğu bu hizmetleri sandıkta Lütfü Savaş’tan yana kullanıp, onu ödüllendirecektir.

*Proje, Başarı ve Hizmet Başlıkları

Bakın sözde karalama videosunda olan şarkı sözleri yukarıda yazılı. Şimdi ben de, biten, devam eden ve yakın gelecekte gerçekleştirilecek olan hizmet projelerinin ve elde edilen başarıların sadece bir bölümünün ana başlıklarını yazacağım. Bakalım, o videoya uyarlanan şarkının sözleri mi uzun yoksa Lütfü Savaş başkan ve ekibinin yaptığı hizmetlerin listesi mi uzun. İşte başlıyorum; “Antakya ile barışan Asi nehri Projesi, İskenderun Katlı Kavşak Projesi, Antakya Katı Atık Depolama Sahası, Arpaderesi çok amaçlı sosyal tesis, Dörtyol Aktarma İstasyonu, Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi, Önümüzdeki altı ayda 1 milyon ton asfalt, İskenderun Battı-Çıktı projesi, HBB Kadın Basketbol Takımı, Super Lig lideri Başakşehir’i Ziraat Türkiye Kupası’ndan eleyen Hatay Spor efsanesi, Dörtyol Mezbaha ne Tesisi, Hacıahmetli çok amaçlı salon, Reyhanlı Asri Mezarlık Kompleksi, Karlısu Göleti Su ve Macera Parkı, HBB, Botanik EXPO’sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazanan Hatay, Samandağ Şehirlerarası Otobüs Terminali, Yaş sebze ve meyve Toptancı Hal Tesisleri, Yoncakaya Göleti, Erzin Köprüsü, UNESCO, Hatay Gastronomi Evi, HBB Satranç Takımı lig şampiyonu oldu, UNESCO’dan Hatay Mutfağına ödül, HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi, 15 ilçede Sosyal Market eliyle vatandaşlara yardım eli, Uğur Mumcu Battı çıktı projesi, Ruhsatlı Hayvan Pazarı, Çevre Hassasiyetiyle örnek belediye, HBB, Hatay Çiçekleri, Çiftinin Ekmeği projesi, Mehmet Arslan Sarıcalı Cami, HATMEK Meslek edinme kursları, Defne Kongre ve Fuar Merkezi, Antakya Mezbaha ne Tesisi, Atık Toplama Tesisi.”

Bu başlıkları daha da uzatmak mümkün ancak anlayana, anlamak isteyene bu kadar yeter de artar bile.

*HADO ve İskenderun Battı Çıktı ’Ya Dair Mini Bir Değerlendirme

HADO ve İskenderun Battı Çıktı Projesi içinde birkaç satır yazmak isterim. HADO Projesi’nin birilerince yokuşa sürüldüğünü bilmeyen yok. Bu Başkan Savaş’ın gerçekleştiremediği bir projesi değil engellenen bir projesidir ve burada, İskenderun, Hatay ve Türkiye şimdilik kaybetmiştir. Elbet gelecekte şartlar istenile gibi olursa telefi edilebilir. İskenderun Battı -:Çıktı Projesi İskenderun’a gözle görülür bir estetik kazandırmıştır. Ancak proje birkaç düzenlenmeye muhtaçtır. Ayrıca güzergâh değişikliği için İskenderun genelinde bir nabız yoklama çalışması yapılabilir. Bunlar yapılırsa Battı-Çıktı Projesi’nden de maksimum randıman, yüksek kullanım memnuniyeti elde edilebilir. 31 Mart sonrası bu iki konu yeniden ele alınmalıdır.

*Bu Video ile İbrahim Güler’e Zarar Verilmiştir

Sözde karalama vidosunun sonlarında Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler’e yer verilmiş. Bu video ile başkan adayı Güler’e yazık etmişler. Böylesi bir video ile Güler’e zarar vermişler. Videoda bahsi geçen kırmızı kart Lütfü Savaş’ın uzağında duruyor. Lütfü Savaş 31 Mart 2019 sonrası kırmızı gül ve karanfillerle karşılanıp, hizmetine kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor. Yarıya yakını köy olan 590 mahalleli, 15 ilçeden kurulu koca Hatay’a 5 yıldır eşit hizmet götürüyor. Burnumuzun dibinde yedi yıldır süren savaşa rağmen Hatay kardeşliğini koruduysa, bunda Lütfü Savaş’ın herkesi, her ilçe yaşayanını eşit bir biçimde kucaklamasının büyük rolü var.

*Sarıl, Ülkene, Milletine, Hatay’a ve Huzura Sarıl

Bu yüzden huzurun mimarı Lütfü Savaş başkan “ülkene, milletine, vatanına, Hatay’a ve huzura sarıl”diyor. Böylesi güzel bir temenni sandıkta karşılık bulur diye düşünüyorum. Başarılar Lütfü Savaş başkanım. Bir hemşerimizin sizin için sarf ettiği bir cümleyle bitirmek istiyorum “Görüyon mu kenini ciğerim? Hatay’ın 15 ilçesine hizmet veroo. Bi kere bile ben yoruluğum, hös hösüm ağrıdı demoo…”

(Cümlenin açılımı: “Görüyor musun kendini kardeşim. Hatay’ın 15 ilçesine hizmet veriyor. Bir kere bile ben yoruldum, karnım ağrıdı demiyor…”)