‘Kuruluş Yıldönümünüzü En Kalbi Duygularımla Kutluyorum!’

0
108

Kaymakam Soytürk’ten Gazetemize 71. Yıl Mesajı; ‘Kuruluş Yıldönümünüzü En Kalbi Duygularımla Kutluyorum!’

İskenderun ve Hatay basınının köklü kuruluşlarından olan, kentin ilk gazetesi, gazetemiz ‘İskenderun’ 70 yılı geride bırakarak 71. yayın hayatına başlayacak. Tarafsız, doğru, dürüst ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını sürdüren gazetemiz, tam 70 yıl ayakta kalabilmiş olmanın haklı gururunu bir kez daha okurlarıyla yaşayacak.

Gazetemizin 71. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli nezdinde gazetemize kutlama mesajı gönderdi.

Basının, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olarak ön planda olduğunu ifade eden Kaymakam Soytürk, gazetemiz İskenderun’un kentin ilk gazetesi olma gururunu yaşadığını ifade ederek; “Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu manada basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olarak ön plana çıkmaktadır. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemiz ve çevresindeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23.07.1947 tarihinde yayın hayatına başlayarak, 70 yıldır İlçemiz ve çevresinde sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin nabzını tutan ve bu yöndeki faaliyetlerini mesleki ilke ve esaslarına uygun bir şekilde gerçekleştirme gayretiyle icra eden, ayrıca güzide İlçemiz İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazete olmanın kıvanç ve gururunu taşıyan İskenderun Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here