Arsuz’da Doğalgaz Projesinin Temeli Atıldı

0
175

Culha; “Arsuz’a Değer Katacak Her Projeyi İlçemize Kazandırmaya Çalışıyoruz”

Arsuz’da ‘Doğalgaz Projesi’nin temeli atıldı. Karaağaç Mahallesinde görkemli bir şekilde gerçekleştirilen temel atma törenine, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, AKSAGAZ Hatay – Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, İGC Başkanı Veysel Cıncık, işadamları, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, mülki amirler, vatandaşlar ve basın mensupları katılım gösterdi.

Arsuzlulara hem altyapının başlayacağı, hem de elektriklerin yeraltına alınacağı müjdesinin de verildiği törenin açılış konuşmasını yapan AKSAGAZ Hatay-Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan AKSAGAZ’ın 2017 yılı planlamasında Arsuz’un yer almadığını belirterek, Belediye Başkanı Nazım Culha’nın baskıları ve girişimi sonucu Arsuz’un Şubat ayında doğalgaz kapsamına alındığını ifade etti.

Arsuz’da yapılacak olan yatırım projesi kapsamında 1 adet yüksek basınç düşürme istasyonu ve ölçüm istasyonu ile 5 adet orta basınç düşürme istasyonu kurulacağını kaydeden Ceyhan, 21,5 km. çelik şebeke, 953 km. polietilen şebeke, 309 km. servis hattı döşeneceğini belirtti ve yatırımın toplam maliyetinin 91,3 milyon liranın üzerinde olduğunu kaydetti. Çalışmalara kesintisiz bir şekilde devam edeceklerini vurgulayan Ceyhan; “Büyük ihtimalle Ekim sonu kasım başı gibi gaz akışını sağlayacağız” dedi.

Arsuz Belediyesi olarak, göreve başladıkları günden itibaren ilçenin geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Bugün de büyük bir azimle verdiğimiz mücadele sonucu ilçemizi doğalgaza kavuşturacak olmanın ve ilk hamleyi sizlerle birlikte yapmanın büyük mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Doğalgaz projesi içerisinde Arsuz yoktu. Yaklaşık 3 yıl süren bir uğraştan sonra 9 Şubat 2017 tarihinde Arsuz bu proje kapsamına alındı. Doğalgaz projesi bir devlet projesidir. Bu mücadeleyi verirken bu konuda başta Enerji Bakanlığı Müsteşarı, EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, AKSAGAZ Genel Müdürü Alper Konyalı ve bunların yanı sıra bu projenin kahramanı Bölge Müdürümüz Metin Ceyhan’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.

Bizler bambaşka bir belediyecik anlayışıyla güzel Arsuzumuza değer katacak ve hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi sorumluluk alanımız olup olmadığına bakmaksızın gece – gündüz demeden, içten, samimi ve büyük bir özveriyle ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Doğalgaz ve elektriğin yeraltına alma çalışmaları ile birlikte altyapının da başlaması ve bu çalışmaların tek bir kazı çalışmasıyla gerçekleştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Başkan Culha; “Doğalgaz ve elektrik ile birlikte altyapı da başlarsa halkımızı sadece bir defa yoracağız. Eş zamanlı olarak bu projeleri tamamlayıp, üst yapıya başlamayı hedefliyoruz. Önce siz değerli hemşerilerimin desteği, daha sonra öncelik sıralamasıyla Arsuz’a kent kimliği kazandıracak gerçekçi dev projeleri bir bir hayata geçirmeye ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biz söz verirsek mutlaka yaparız” diye konuştu.

Altyapı ile ilgili son gelişmelerle ilgili söz alan HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali de; “Arsuz – 1 ve Arsuz – 2 olmak üzere projeniz hazır şu anda. Bu projenin 60 milyonluk bir kısmı, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde onaylanacak ve bize gelecek. Bizde hemen ihaleye çıkacağız. İhaleye hazır durumdayız. İkincisi ise Avrupa İmar Kalkınma Bankası’ndan 60-70 milyon gibi bir rakam projeye destek olunacak. İnşallah önümüzdeki hafta bunun kesin müjdesini vereceğiz” dedi.

Halk adına verilen sözlerin takipçisi olacağını ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, idareciler olarak, hizmetlerin en hızlı ve seri şekilde halka ulaştırılması adına çalışmak gerektiği anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Yapılan konuşmalar ve kurban kesiminin ardından baretini takan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ve AKSAGAZ Hatay – Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan ile birlikte davetliler projenin temelini hep birlikte attı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here